Romania are prea putini angajati. Ne aflam pe penultimul loc in Europa

Postat la 14 decembrie 2010 11 afişări

Romania ocupa penultimul loc in Europa dupa ponderea salariatilor in totalul populatiei ocupate, devansand doar Grecia, in timp ce procentajul persoanelor care lucreaza "pe cont propriu" in agricultura este cel mai mare din Europa si cu mult peste media UE, potrivit datelor INS.

Ponderea salariatilor in total populatie ocupata a scazut in trimestrul al doilea din acest an cu trei puncte procentuale fata de primele trei luni ale anului, la 67,4%. Romania se plaseaza astfel pe penultimul loc din Europa, inaintea Greciei, si cu 16,5 puncte procentuale sub media Uniunii Europene, de 83,9%.Ponderea non-salariatilor din agricultura (in principal lucratori pe cont propriu si lucratori familiali neremunerati) era in trimestrul doi de 26,8%, cea mai mare din Europa, si cu mult peste media Uniunii Europene, de 3,5%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
angajati,
europa
/actualitate/romania-are-prea-putini-angajati-ne-aflam-pe-penultimul-loc-in-europa-7814560
7814560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.