Romania a luat 1,5 mld. euro de pe piata externa, mai mult decat in 2010, dar mai scump

Postat la 10 iunie 2011 16 afişări

Ministerul Finantelor a strans ieri 1,5 mld. euro prin vanzarea de titluri pe cinci ani pe piata externa, platind un randament de circa 5,29% pe an.

Investitorii straini s-au aratat dispusi sa plaseze circa 3 mld. euro, cu aproape 2 mld. euro mai putin decat la emisiunea de eurobonduri din martie anul trecut. in final, Finantele au luat 1,5 mld. euro, cu jumatate de miliard peste suma atrasa in 2010.

"Pretul a fost majorat fata de datele initiale, la 255 de puncte de baza peste mid-swap (indicatorul de dobanda la euro pe pietele internationale, de circa 2,8% pe an pentru maturitatea de 5 ani), ducand la un randament final de circa 5,29%", au declarat surse de pe piata. A fost prima vanzare lansata in cadrul noului program de finantare externa pe termen mediu (EMTN) cu valoarea maxima de 7 mld. euro. in august anul trecut au fost angajate ca administratori ai programului Société Générale - BRD si Erste Group - BCR.

Mai mult pe www.zf.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/romania-a-luat-1-5-mld-euro-de-pe-piata-externa-mai-mult-decat-in-2010-dar-mai-scump-8330197
8330197
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.