România a înregistrat, în februarie, cea mai mare scădere lunară a comerţului cu amănuntul din UE

Autor: Luiza Chiroiu Postat la 08 aprilie 2015 66 afişări

România a consemnat în februarie cel mai mare declin al comerţului cu amănuntul din Uniunea Europeană (UE), de 1,4%, comparativ cu luna precedentă, fiind urmată de Portugalia şi Spania, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

La nivelul UE, comerţul cu amănuntul a stagnat în luna februarie faţă de ianuarie, pe fondul scăderii cu 0,5% a vânzărilor de produse alimentare, alcoolice şi tutun, şi al creşterii cu 0,3% a vânzărilor de combustibil şi produse nealimentare.

Datele Eurostat arată că Letonia a înregistrat cea mai mare creştere a comerţului în perioada analizată, de 1,2%, devansând Malta şi Slovenia, ambele cu un avans de 1,1%.

România este urmată în topul celor mai mari scăderi lunare de Portugalia, cu un declin de 1,2%, şi de Spania, cu -0,7%.

Prin comparaţie cu luna februarie din 2014, comerţul cu amănuntul din România a urcat cu 3,3%, marcând una dintre cele mai mici creşteri din UE.

În termeni anuali, cel mai important avans a fost înregistrat în Luxemburg (10,2%), în timp ce Slovacia este singurul stat din UE în care vânzările retail au scăzut în februarie, declinul fiind de 0,3%.

Comerţul cu amănuntul a avansat cu 3,6% la nivelul UE în februarie faţă de aceeaşi lună din 2014, datorită creşterii cu 5,5% a vânzărilor de combustibil şi cu 4,9% a vânzărilor de produse nealimentare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ROMÂNIA,
COMERŢ,
/actualitate/romania-a-inregistrat-in-februarie-cea-mai-mare-scadere-lunara-a-comertului-cu-amanuntul-din-ue-14112685
14112685
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.