Senatorul republican Rand Paul se lansează în cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA

Autor: Iuliana Enache Postat la 07 aprilie 2015 557 afişări

Senatorul republican de Kentucky Rand Paul s-a lansat oficial în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite, marţi, sperând să atragă minorităţile şi tinerii cu un amestec de idei libertariene şi conservatoare, relatează USA Today, în ediţia electronică.

"Candidez la preşedinţie pentru a readuce ţara noastră la principiile de libertate şi guvernare limitată", a anunţat Paul pe site-ul său de campanie. Anunţul include şi o înregistrare video cu un mesaj din partea soţiei lui, Kelley Ashby Paul.

"Rand este medic, iar acest lucru îi oferă o perspectivă unică la Washington", a declarat soţia sa. "El s-a format în diagnosticarea unei probleme şi găsirea unei soluţii", a adăugat ea.

Paul, în vârstă de 52 de ani, i se alătură astfel senatorului de Texas Ted Cruz într-o cursă care a atras interesul a peste zece potenţiali candidaţi republicani. El candidează în acelaşi timp şi pentru realegerea sa în funcţia de senator. Paul şi-a anunţat intenţia de a candida pentru un al doilea mandat în Senatul american în decembrie.

Tatăl lui Rand Paul, Ron, fost congresmen de Texas, a avut numeroşi adepţi tineri în alegerile din 2008 şi 2012, dar nu a reuşit să obţină suficiente voturi pentru a obţine învestitura republicană.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ALEGERI,
PREŞEDINTE
/actualitate/senatorul-republican-rand-paul-se-lanseaza-in-cursa-pentru-alegerile-prezidentiale-din-sua-14111649
14111649
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.