Român care s-a întors în ţară, după 10 ani de Germania: „Români din diaspora, nu vă întoarceţi acasă. Nu merită să vă investiţi banii aici."

Postat la 06 octombrie 2018 451 afişări

Andrei Beldean, din Alba Iulia, s-a întors în ţară după 10 ani de muncă în Germania. Acesta şi-a deschis o spălătorie auto, dar a fost îngenuncheat de birocraţia românească.

Român care s-a întors în ţară, după 10 ani de Germania: „Români din diaspora, nu vă întoarceţi acasă. Nu merită să vă investiţi banii aici."

“Abia am o lună de când am deschis şi deja am avut control de la ANAF care m-au şi amendat din prima, m-au descurajat total să mai angajez persoane şi m-au pus pe gânduri să închid firma. Statul român spune că sprijină tinerii şi pe toţi care vin din străinătate să investească în ţară.

Sprijinul e ANAF-ul pe tine după prima lună şi nu oricum. Nu avertismente, direct amenzi. S-au legat de nişte chitanţiere de care nici contabilul nu ştia că nu avem voie să le folosim”, a povestit Adrian, citat de ziarulromanesc.de

“Intenţionam să mai deschid şi o cafenea, dar mă descurajează statul român care nu ne ajută să mergem pe calea cea dreaptă şi ne amendează aspru. Mă gândesc să vând tot ce am în România şi să merg să investesc în Germania unde mi se oferă toate condiţiile pentru a munci, a trăi şi a mă bucura de viaţă”, mai spune tânărul dezamăgit.

„Români din diaspora nu vă întoarceţi acasă, în România! Nu merită să vă investiţi banii aici. Ţările europene sunt mult mai bune pentru a investi şi a deschide o afacere”

“Aici nu veţi găsi ajutor, tot ce se spune despre ajutoarele care vi le dă statul pentru a vă întoarce sunt minciuni. M-am întors în ţară după 10 ani de muncă în strănătate, să deschid o afacere proprie. După 3 luni de la întorcere şi doar o lună de când am deschis pot să spun că deja regret pasul făcut. Nu veniţi în România! Aici ţi se acordă atenţie numai dacă eşti dispus să le deschizi uşa cu plicul!

M-am întors să muncesc, nu să fur, nu să trăiesc din ajutor social, dar ca să munceşti cinstit în România trebuie să plăteşti bani grei pentru şpăgi sau să ai relaţii.

În străinătate câştigam cinstit o pâine şi aveam siguranţa zilei de mâine, în România nu te ajută nimeni, nici măcar atunci când îţi ceri dreptul tău.

Mesajul meu pentru românii din diaspora care încă se mai gândesc să se întoarcă acasă şi să investească, este să nu o facă. Aici plăteşti doar taxe şi impozite, investeşti tot şi eşti furat şi minţit de statul român. Rămâneţi acolo unde sunteţi, că vă e mai bine!”, este mesajul lui Andrei Beldean pentru românii care vor să se întoarcă în ţară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.