Robin Hood-ul spaniol: primarul care fură din supermarketuri pentru a hrăni săracii

Autor: Matei Postat la 17 august 2012 21 afişări

Juan Manuel Sanchez Gordillo, primarul unui oraş spaniol de aproximativ 3000 de locuitori, a furat alimente din supermarketuri pe care le-a oferit apoi familiilor grav afectare de criză, potrivit informaţiilor de pe siteul huffingtonpost.com.

Şapte oameni au fost arestaţi pentru participarea la cele două raiduri de furt în care sindicaliştii au luat mâncare din supermarketuri fără să plătească, supravegheaţi de primarul care îi aştepta afară.

Sanchez Gordillo are imunitate politică şi este membru al parlamentului regional andaluz dar spune că ar fi dispus să renunţe şi să se lase arestat: "Există oameni care nu au ce să mănânce. Este o ruşine pentru secolul douăzeci şi unu." a declarat primarul pentru Reuters.

Robin Hood-ul spaniol vrea să atragă atenţia asupra laturii umane a dezastrului economic din Spania unde nivelul de sărăcie a crescut cu peste 15 procente din 2007, cu un sfert din populaţie şomeră şi mii de oameni evacuaţi din propriile case."Nu poţi să fii Robin Hodd şi şeriful din Nottingham în acelaşi timp" a spus Alfonso Alonos, purtător de cuvânt pentru partidul majoritar al parlamentului spaniol. Deşi nu găseşte adepţi în rândul guverannţilor, răspândirea mediatică i-a adus primarului din Marinelda un număr mare de susţinători, transformându-l într-o celebritate naţională.

Zona în care trăieşte este una dintre cele mai afectate din Spania, unul din trei oameni fiind şomer.Plănuieşte să îi convingă pe ceilalţi primari să nu îşi plătească datoriile publice, să stopeze concedierile şi evacuările din case, să ignore toate cererile guvernului central în ce priveşte reducerile de buget, planurile sale opunându-se măsurilor luate de prim -ministrul spaniol, Mariano Rajoy.Uniunea Europeană a cerut Spaniei să reducă deficitul bugetar, pentru a împiedica răspândirea crizei pe continent.. Rajoy, aflat la putere din decembrie, a impus reduceri de cheltuieli şi creşteri ale taxelor, consecinţele fiind creşterea sărăciei şi a protestelor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/robin-hood-ul-spaniol-primarul-care-fura-din-supermarketuri-pentru-a-hrani-saracii-9955149
9955149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.