Ripostă puternică a lui Isărescu: Reacţia de la finalul anului a fost disproporţionată, un atac jalnic asupra BNR

Postat la 11 februarie 2019 63 afişări

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, luni, că pare bizar că am asistat, la finalul anului trecut, la un atac jalnic asupra BNR, în condiţiile în care instituţia şi-a îndeplinit ţinta.

Ripostă puternică a lui Isărescu: Reacţia de la finalul anului a fost disproporţionată, un atac jalnic asupra BNR

„Cursul a fost relativ stabil în ultima parte a anului, 0,1-04%. (...) În schimb, s-a reuşit stabilizarea anticipaţiilor privind inflaţia. Publicul, în complexitatea sa, a avut încredere în această instituţie. (...) Pare cu atât mai bizar să asistăm, la finalul anului, la acest atac jalnic asupra Băncii Naţionale a României. (...)

 

Reacţia de la finalul anului a fost una disproporţionată, indusă prin acuze publice. (...) Le spun celor care au sărit la gâtul BNR, într-o manieră total neloaială şi total iresponsabilă, că şi pe vremea sistemului de cursului de schimb, se mişcau cu plus - minus 1%. (...)

 

Deci, chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase pe site-urile lor, să fie cursul fix, cursul fix de tot nu poate să fie. (...)Dar vă daţi seama cât erau de porniţi să zică ceva despre Banca Naţioanlă”, a afirmat Mugur Isărescu, luni, la prezentarea „Raportului asupra inflaţiei”, ediţia februarie 2019.

 

Această instituţie nu se ocupă cu creşterea economică, ci cu echilibrele macroeconomice, a insistat Guvernatorul Băncii centrale. „Datoria noastră este să spunem cât poate duce economia, în condiţii de echilibru. (...) Orice economist trebuie să facă asta. (...) Este greu să nu promiţi salarii şi să spui «I-asta nu se poate face»”, a insistat Isărescu.

 

Guvernatorul BNR a făcut aceste declaraţii pornind de la faptul că, anul trecut, instituţia şi-a atins obiectivul, respectiv rata anuală a inflaţiei, a fost, la finalul anului, de 3,27%. Ţinta BNR este de 2,5%, plus/minus 1%.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
atac,
mugur isarescu,
reactie,
riposta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.