Richard Branson şi alţi miliardari intră în clubul de donatori fondat de Gates şi Buffett

Postat la 20 februarie 2013 22 afişări

O duzină de miliardari din Europa, Australia, Asia şi Africa, între care Richard Branson, s-au alăturat unui club elitist de filantropi fondat de Bill Gates şi Warren Buffett, cu promisiunea publică de a ceda cel puţin jumătate din averile lor în scopuri caritabile.

Între participanţi se află Azim Premji din India şi Hasso Plattner din Germania, doi magnaţi în domeniul software, Vladimir Potanin, oligarh rus cu afaceri în minerit, şi afaceristul ucrainean Victor Pinciuk, relatează Financial Times.

Miliardarii şi soţiile lor s-au alăturat celor 92 de americani din "clubul" Giving Pledge, care a ajuns să reunească astfel persoane cu averi cumulate de 500 de miliarde de dolari. Averile noilor veniţi totalizează 61 de miliarde de dolari, potrivit celor mai recente estimări ale Forbes, iar cele ale membrilor din SUA sunt evaluate la 433 miliarde de dolari.

Noile angajamente filantropice vin într-o perioadă de amplificare a discuţiilor legate de evitarea taxelor de către companii şi persoane fizice, dar şi de responsabilitatea morală a bogaţilor de a returna societăţii o parte din câştiguri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Richard Branson,
miliardari,
club,
donatori,
Gates,
Buffett
/actualitate/richard-branson-si-alti-miliardari-intra-in-clubul-de-donatori-fondat-de-gates-si-buffett-10576406
10576406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.