Vrei să faci bani? Un miliardar îţi oferă o serie de sfaturi pentru a te îmbogăţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 02 aprilie 2014 961 afişări

Branson este unul dintre cei mai de succes oameni din Marea Britanie şi un model pentru antreprenorii de pretutindeni. Cel mai recent proiect al său este Virgin Galactic, pe care visează să îl transforme într-o agenţie de turism spaţial.

Vrei să faci bani? Un miliardar îţi oferă o serie de sfaturi pentru a te îmbogăţi

Richard Branson a renunţat la şcoală la vârsta de 16 ani şi a înfiinţat Student Magazine împreună cu un prieten. A pornit Virgin Records în anii '70, după care au urmat Virgin Group, Virgin Atlantic, Virgin Mobile şi Virgin Trains, relatează bbc.co.uk.

Într-un interviu acordat de curând, Richard Branson a dezvăluit o serie de sfaturi ce trebuie luate în considerare pentru a avea succes.

Urmează-ţi visul şi transformă-l în realitate: fii mereu implicat în visul tău şi în lucrurile care te interesează. Dacă vrei să porneşti o afacere, alege ceva care să te pasioneze; astfel, viaţa ta va fi mult mai bună. "Cred că există o mulţime de oameni cu idei foarte bune, dar extrem de puţini încearcă să le pună în practică", a spus omul de afaceri.

Este important să faci lucruri bune: primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când devii antreprenor este să îţi dai seama cum poţi influenţa în mod pozitiv vieţile oamenilor.

Crede în ideea ta: este o cerinţă de bază. Nu are rost să faci ceva în viaţă dacă nu te simţi bine făcând acel lucru, aşa că trebuie să fii pasionat şi să transmiţi pasiunea ta şi altora. "Nu avea niciun rost să creez o companie aeriană dacă nu voiam să fie mai bună decât toate celelalte companii", a mai spus Branson.

Distrează-te şi ai grijă de echipa ta: "Cred cu tărie că e important să te distrezi, iar dacă munca nu îţi mai permite asta, atunci poate e timpul să mergi mai departe."

Nu renunţa niciodată: viaţa de antreprenor se aseamămă cu cea a unui aventurier. Sunt multe situaţii în care poţi fi cu spatele la zid şi trebuie să munceşti zi şi noapte pentru a depăşi dificultăţile.

Când oamenii spun lucruri rele despre tine, dovedeşte-le contrariul: există oameni care vor să îşi construiască o carieră criticându-i pe alţii. Soluţia nu este să intri într-un conflict cu ei, ci să le dovedeşti prin acţiunile tale că se înşeală.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vrei-sa-faci-bani-un-miliardar-iti-ofera-o-serie-de-sfaturi-pentru-a-te-imbogati-12387920
12387920
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.