Rezervele de aur estimate de companii sunt de 700 tone. Cele de argint se ridică la 2.000 tone

Postat la 08 septembrie 2011 13 afişări

Rezervele de aur ale României, estimate de companiile care le exploatează, se ridică la aproximativ 700 tone, în timp ce resursele de argint sunt evaluate la 2.000 de tone, a declarat joi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), Alexandru Pătruţi.

"Rezervele totale de aur ale ţării sunt informaţii clasificate. Potrivit estimărilor companiilor, rezervele estimate sunt de 700 tone aur şi 2.000 tone argint", a afirmat Pătruţi.

Unul dintre cele mai mari zăcăminte de aur şi argint este cel de la Roşia Montană, evaluat la aproximativ 300 de tone de aur şi 1.600 de tone de argint.

Exploatarea aurului şi argintului de la Roşia Montană va fi derulată de compania RMGC , controlată de compania canadiană Gabriel Resources. Statul român, prin firma Minvest Deva, are o participaţie de 19,31% din RMGC.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rezervele de aur,
argint,
ANRM
/actualitate/rezervele-de-aur-estimate-de-companii-sunt-de-700-tone-cele-de-argint-se-ridica-la-2-000-tone-8713687
8713687
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.