Rezerva valutară a BNR a scăzut cu două miliarde de euro în 2012

Postat la 04 ianuarie 2013 51 afişări

Banca Naţională a încheiat anul trecut cu o rezervă valutară de 31,2 miliarde de euro, în scădere cu echivalentul a două miliarde euro faţă de sfârşitul anului 2011.

Totuşi, pe parcursul lunii decembrie rezerva valutară a BNR a crescut uşor faţă de sfârşitul lunii noiembrie. Luna trecută au avut loc intrări în rezerva valutară de 2,13 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi venituri din administrarea rezervelor internaţionale. Ieşirile au totalizat 2,09 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, inclusiv a treia rambursare de capital şi dobândă în sumă de 252 milioane echivalent euro din împrumutul contractat în 2009 de la Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
rezerva valutara,
bnr,
scadere
/actualitate/rezerva-valutara-a-bnr-a-scazut-cu-doua-miliarde-de-euro-in-2012-10427586
10427586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.