Rezerva Federală a SUA a redus programul de achiziţii de obligaţiuni, la 75 miliarde dolari

Postat la 19 decembrie 2013 46 afişări

Rezerva Federală a Statelor Unite, cea mai puternică bancă centrală din lume, a redus cu aproape 11,7% programul de achiziţii de obligaţiuni, de la 85 miliarde dolari la 75 miliarde dolari pe lună,făcând primul pas spre desfiinţarea pachetului neconvenţional, fără predecent, de stimulare a economiei.

Rezerva Federală a SUA a redus programul de achiziţii de obligaţiuni, la 75 miliarde dolari

 "Având în vedere progresele reuşite în ceea ce priveşte maximizarea numărului de angajaţi din economie şi îmbunătăţirea perspectivei privind condiţiile de pe piaţa forţei de muncă, comitetul (de politică monetară al Fed – n.r.) a decis o reducere modestă a ritmului achiziţiilor de obligaţiuni", se arată într-un comunicat transmis miercuri de banca centrală a SUA, citat de Bloomberg.

Astfel, începând din ianuarie, programul de relaxare cantitativă se va cifra la 75 miliarde de dolari pe lună, constând în titluri de Trezorerie SUA în valoare de 40 miliarde de dolari, respectiv obligaţiuni ipotecare de 35 miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rezerva-federala-a-sua-a-redus-programul-de-achizitii-de-obligatiuni-la-75-miliarde-dolari-11794525
11794525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.