Revoluţie în transparentizarea salariilor. După 10 iunie 2019 toate salariile şefilor de companii listate vor deveni publice

Postat la 09 iulie 2019 70 afişări

Revoluţie în transparentizarea salariilor. După 10 iunie 2019 toate salariile şefilor de companii listate vor deveni publice

Companiile listate din România vor fi nevoite să îşi revizuiască întregul proces privind remunerarea conducătorilor, pentru a se asigura că respectă cerinţele unei directive europene ce ar fi trebuit transpuse de la 10 iunie 2019, a observat Elena Doagă, Tax Manager în cadrul departamentului de taxe, persoane fizice, din KPMG, în cea mai recentă ediţie a emisiunii ZF Esenţial în business, realizată de ZF în parteneriat cu KPMG în România. 

Directiva 828/2017  vizează mai multe arii, inclusiv remuneraţia conducătorilor, prin „conducător” înţelegând orice membru al consiliului de administraţie, al consiliului de supraveghere, precum şi al directoratului, inclusiv directorul general sau directorul general adjunct.

Această directivă face parte dintr-o iniţiativă mai amplă a Comisiei Europene privind guvernanţa corporativă a companiilor din Uniunea Europeană.  Scopul acesteia este de a asigura un cadru legislativ consolidat, uniformizat la nivelul Uniunii, care să conducă la o creştere pe termen lung a sustenabilităţii companiilor europene, prin doua mecanisme: o implicare mai activă a acţionarilor şi creşterea gradului de transparenţă privind procesele decizionale la nivelul companiilor, potrivit explicaţiilor oferite de Elena Doagă.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
companii,
publicare,
revolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.