Revolta tunisienilor, la apogeu: sotia presedintelui a fugit din tara cu doua tone de aur

Autor: Ana Raduta Postat la 18 ianuarie 2011 20 afişări

Leila Trabelsi, sotia fostului presedinte tunisian si cea care a fost considerata multa vreme adevarata mana de fier de la conducerea Tunisiei, a reusit sa paraseasca tara. Nu a plecat cu mana goala, ci cu aur in valoare de 45 de milioane de dolari.

Potrivit serviciilor secrete franceze, Leila Trabelsi a luat aurul din depozitul Bancii Centrale a Tunisiei, in ciuda faptului ca guvernatorul bancii a refuzat initial sa o ajute. Prada ar fi trebuit sa fie mult mai mare, insa Trabelsi a reusit sa ia lingouri in valoare de "doar" 45 de milioane de dolari. Reprezentantii bancii spun insa ca fosta prima doamna nu a ajuns sa se atinga si de rezervele de aur ale tarii. Imediat dupa ce a parasit banca, aceasta a plecat cu un avion privat in Arabia Saudita, acolo unde este refugiat fostul presedinte Ben Ali.

Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile a pus capac tunisienilor care intotdeauna au dispretuit stilul de viata plin de lux si excese al familiei prezidentiale, in ciuda nivelului de trai destul de scazut din Tunisia. Mai mult, sotia presedintelui a fost supranumita de presa "Imelda Marcos a lumii arabe" pentru ca, la fel ca si celebra sotie a fostului lider filipinez, are un trecut modest, Leila Trabelsi fiind, de profesie coafeza. Banii si puterea care au venit odata cu titlul de prima doamna au transformat-o insa definitiv, iar astazi este recunoscuta pentru stilul sau de viata opulent, din care nu lipseau proprietatile extrem de scumpe, masinile luxoase, bijuteriile.

Tunisienii au avut multa vreme de comentat si impotriva modului in care presedintele tunisian numea membri ai familiei sale in functii importante in stat. Nu de putine ori familia Ben Ali a fost asemuita unui clan mafiot.

In momentul de fata, niciunul dintre membrii fostei familii prezidentiale nu se mai afla in Tunisia. Zine el-Abidine Ben Ali s-a refugiat in Arabia Saudita, unde a ajuns cu ajutorul serviciilor secrete libaneze. Tot acolo se afla acum si sotia sa, Leila Trabelsi, urmand, probabil, sa ajunga in perioada imediat urmatoare si fiicele cuplului, care, momentan, se afla in Franta.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tunisian,
presedinte,
aur
/actualitate/revolta-tunisienilor-la-apogeu-sotia-presedintelui-a-fugit-din-tara-cu-doua-tone-de-aur-7899903
7899903
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.