Revista presei economice din Romania

Postat la 23 decembrie 2010 21 afişări

Guvernul s-a angajat ca in 2011 numarul de internari in spitale sa scada cu 10% fata de 2010; Ford Craiova contribuie in premiera la cresterea productiei de autovehicule a Romaniei; Guvernul ar putea infiinta un post de ministru al fondurilor europene.

Unu din o suta dintre cei care au cumparat un televizor anul acesta in Romania a optat pentru un model 3D, scrie Gandul, notand ca mai nou este disponibila si aici cea mai mare plasma profesionala 3D din lume, de la Panasonic, care costa jumatate de milion de euro si poate fi cumparata doar pe comanda. O treime din alimentele si bauturile alcoolice consumate in Romania sunt din productia proprie, cel mai mare procent al autoconsumului fiind inregistrat la oua.

Este posibil sa vedem o volatilitate mai mare la BVB imediat dupa listarea la bursa a Fondului Proprietatea, insa potentialul pe termen mediu si lung al acestui nou emitent ramane important, apreciaza seful Intercapital Invest, intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei. Reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua si anul viitor, iar Executivul va restrange in continuare cheltuielile, inclusiv apeland la masuri suplimentare, reiese din noua scrisoare suplimentara de intentie cu FMI.

Productia de autovehicule a crescut in primele 11 luni cu aproape 18%, la aceasta contribuind atat Dacia, cat si Ford, pentru prima data de la preluarea uzinei in 2008: productia Ford Craiova a atins cca 8.600 de vehicule Transit Connect si se va apropia in acest an de pragul de 10.000 de utilitare, echivalentul a peste 144 mil. euro, potrivit calculelor Ziarului Financiar. BCR se pregateste sa intre pe nisa vanzarii de aur catre clientela de retail, unde activeaza in prezent doar grecii de la Piraeus.

La sfarsitul lunii ianuarie, Guvernul ar putea include un nou post, cel al unui ministru pentru fondurile UE, pentru ca liderii de la Bruxelles ne cer mai multa eficienta in acest domeniu, scrie Romania Libera. Pentru mediul de afaceri, noua scrisoare catre FMI prevede cresterea la 50.000 de euro a plafonului actual peste care firmele sunt obligate sa se inregistreze ca platitoare de TVA; in sanatate, Guvernul s-a angajat ca in 2011 numarul de internari in spitale sa scada cu 10% fata de 2010.

Romania este una dintre tarile europene cu cele mai putine zile libere legale - 11, iar calendarul pe anul viitor arata ca angajatii se vor bucura de mai putine zile libere, in afara celor aferente pentru sambata si duminica sau concediului de odihna, arata Adevarul. Sub amenintarea procedurii de incalcare a reglementarilor UE, OUG 50 a fost adoptata de Comisia de buget-finante a Camerei in forma ceruta de Bruxelles, adica excluzand stocul de credite aflate in derulare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7841380
7841380
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.