Revista presei economice din Romania

Postat la 22 decembrie 2010 14 afişări

Primul tablet PC romanesc vrea sa cucereasca piata cu preturi mai mici decat are concurenta; de Craciun si Revelion criza umple hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei; pretul pe kilogram al porcului viu cumparat din piata a ajuns si la 5-6 lei; dezvoltatorii de centre comerciale par sa fi uitat de criza din consum si reincep sa anunte proiect dupa proiect.

Dupa o seceta de turisti prelungita pe parcursul intregului an, de Craciun si Revelion criza umple hotelurile si pensiunile din statiunile de pe Valea Prahovei si din zona Brasovului, constata Gandul. Veniturile salariale ale angajatilor cu contracte pe perioade de timp determinate au crescut in acest an, in medie, cu 5%, cele mai importante majorari fiind inregistrate in domeniile IT, administrativ si banking, potrivit unui studiu al firmei Trenkwalder.

AllDro, primul tablet PC romanesc si gadgetul brasovenilor de la Visual Fan, a ajuns deja pe piata si se pare ca vrea sa castige inimile consumatorilor, bazandu-se pe un pret de trei sau patru ori mai mic decat cere concurenta, scrie Evenimentul Zilei. Dupa absorbirea Garzii Financiare si a Vamii de catre ANAF, va urma a doua etapa a reorganizarii ANAF: infiintarea a opt regionale puternice, pana in anii 2012-2013, iar o parte dintre angajati vor fi concediati.

Prospectul de listare la bursa a Fondului Proprietatea, publicat ieri, a transat un subiect care a mai facut valuri pana acum in randul opiniei publice: salariile uriase ale celor din conducerea Fondului in 2008, incepand cu Daniela Lulache, presedintele Directoratului (peste 3,5 milioane de lei), arata Adevarul. Cu doar o luna inainte de sfarsitul anului, statisticile indica o crestere cu peste 10% a vanzarilor Dacia in Europa, pana la 238.000 de masini.

Pretul pe kilogram al porcului viu cumparat din piata a ajuns si la 5-6 lei, cu pana la 30% mai putin decat anul trecut, remarca Romania Libera; cei mai ieftini porci sunt la samsarii de animale, dar riscurile sa fiti inselati sunt pe masura. Pentru a face rost de bani in 2011, statul taie subventiile cu 10%, cheltuielile cu asistenta sociala cu 23% si a scos din joben venituri mai mari din TVA cu 18% (5 miliarde de lei in plus), cu ocazia adoptarii bugetului.

Dezvoltatorii de centre comerciale par sa fi uitat de criza din consum si reincep sa anunte proiect dupa proiect, cea mai recenta tinta fiind Oradea, oras in care oamenii de afaceri Klaus Reisenauer si Kurt Wagner vor sa ridice al patrulea proiect de mari dimensiuni, anunta Ziarul Financiar. Patronatele spun ca exista sperante pentru reducerea CAS in 2011, dar numai in functie de cresterea veniturilor si de negocierile cu FMI si numai din a doua jumatate a anului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7838976
7838976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.