Revista presei economice din Romania

Postat la 17 decembrie 2010 19 afişări

Frigul reduce livrarile de gaze catre marii consumatori industriali; americanii de la GE Money s-au hotarat sa plece din Romania; autostrada Bucuresti-Ploiesti se impotmoleste din cauza exproprierilor intarziate; Electrica cedeaza fara licitatie un contract de 200 de milioane de euro.

Romania nu mai are specialisti, crede Gandul, astfel incat patronatele incep sa aduca forta de munca straina, pana acolo incat Romania poate sa devina una dintre principalele porti de intrare in UE a muncitorilor din tari non-UE, lucru reprosat tarii in contextul Schengen. Dan Matei Agathon, reprezentantul patronatelor, se bate mai nou pentru dreptul de greva al sindicatelor si cere Guvernului un Cod al Muncii romanesc.

Americanii de la GE Money, divizia de servicii financiare a gigantului General Electric, s-au hotarat sa plece din Romania, vanzand catre turcii de la Garanti afacerile din leasing, consumer finance si ipotecare, dupa cinci ani in care au investit peste 100 mil. euro, dar fara rezultate vizibile, anunta Ziarul Financiar. Un nou acord cu FMI va include conditii pentru noi reforme structurale privind forta de munca, infrastructura si investitiile, prevesteste seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Din cauza frigului, Transgaz reduce livrarile la marii consumatori industriali, cei mai mari fiind grupul Interagro si Electrocentrale Bucuresti, informeaza Evenimentul Zilei. Ministerul Dezvoltarii Regionale va transfera bancilor pentru locuinte o noua transa de fonduri guvernamentale, in valoare de 47 de milioane de lei, destinate platii primei de stat cetatenilor care economisesc pentru construirea si reabilitarea locuintelor.

Autostrada Bucuresti-Ploiesti s-a infundat intr-o curte, scrie Romania Libera: prima "inaugurare" a fost anuntata pentru 2009, dar nici pana in prezent nu a inceput constructia segmentului urban al autostrazii, exproprierile nu sunt terminate, iar arheologii, din lipsa de bani, nu au incheiat cercetarile. Tabloul "Pastorita" al lui Nicolae Grigorescu a stabilit joi recordul pietei de arta din Romania, dupa ce a fost vandut cu 175.000 de euro la licitatia de iarna a casei Artmark.

"Filiera Pinalti ne curenteaza cu milioane de euro", titreaza Adevarul: Electrica a cedat fara licitatie traderului de energie Rudnap din Serbia, apropiat de afacerile lui Gheorghe Stefan, un contract de 200 de milioane de euro, la presiunile lui Claudiu Stafie, secretar de stat in Ministerul Economiei. O zi de schi pe saturate poate costa intre 150 si 350 de lei in cele mai pretentioase, noteaza ziarul, care prezinta starea partiilor din tara.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7825059
7825059
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.