Revista presei economice din Romania

Postat la 02 noiembrie 2010 50 afişări

Ioan Niculae vrea sa puna lacat pe combinate. Cum vrea Valeriu Tabara sa convinga UE sa ridice interdictia la exportul de carne de porc. Radu Enache, proprietarul Continental, a cerut insolventa Blue Air pentru o datorie de 18.400 de euro.

Presedintele Basescu promite ca nu va promulga legile cu TVA de 5% pe alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei si afirma ca nu sustine pachetul de reducere a fiscalitatii, in schimb va fi "un mare sustinator al reducerii CAS imediat ce se flexibilizeaza Codul muncii", scrie Gandul. Ultimele saptamani ale programului "Rabla" nu aduc si ieftiniri ale tichetelor primite in schimbul masinii casate, intermediarii cerand cca 1.100-1.200 de lei pentru un cupon de 3.800 de lei.

Ioan Niculae vrea sa puna lacat pe combinate, anunta Evenimentul Zilei; din cauza ca nu mai primeste gaze naturale mai ieftine, omul de afaceri spune ca va inchide pe rand cele sase combinate chimice pana la sfarsitul lunii, primele pe lista fiind GA&PRO CO Piatra-Neamt si NitroPoros Fagaras. Vizita FMI s-a incheiat, amenintarile continua - Comisia Europeana spune ca riscam procedura de infringement daca nu modificam ordonanta creditelor.

Valeriu Tabara sustine compartimentarea regionala a fermelor pentru a convinge Comisia Europeana sa ridice interdictia la exportul de carne de porc, insa producatorii spun ca aceasta cerinta a UE este doar o "smecherie" si ca piata ar trebui liberalizata complet, relateaza Adevarul. Piata imobiliara este in blocaj pe toate segmentele ei, insa unul dintre cele mai afectate continua sa fie cel al caselor de vacanta, ale caror preturi au cazut cu pana la 70% din lipsa de clienti.

Ponturi de la specialisti pentru candidatul la un interviu de angajare, prezentate de Romania Libera: sa nu stea cu picioarele incrucisate, sa nu spuna "nu stiu", sa nu ceara salarii ca in 2007 si sa arate ca nu-l intereseaza atat functia, cat activitatea respectiva. De la 1 ianuarie 2011, locuitorii din Delta Dunarii mai pot ajunge cu vapoarele catre localitatiile de domiciliu, intrucat compania Navrom Delta Tulcea nu mai primeste subventii de la stat, iar CJ Tulcea nu are bani in buget ca s-o cumpere.

Ziarul Financiar scrie ca Eugen Voicu, unul dintre pionierii industriei locale de investitii si directorul general al Certinvest, vrea sa puna bazele primelor birouri familiale adresate persoanelor cu bani si care in mod traditional isi lasa averile pe mainile bancherilor elvetieni. Radu Enache, proprietarul lantului hotelier Continental, a cerut intrarea in insolventa a companiei aeriene Blue Air pentru o datorie de numai 18.400 de euro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7667374
7667374
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.