Revista presei economice din Romania

Postat la 11 octombrie 2010 15 afişări

Exista salarii mari si pentru cei fara studii superioare; KazMunaiGaz iese la atac in conflictul datoriilor catre statul roman; cat ne-ar costa utilitatile daca s-ar elimina complet subventiile; oficialii Blue Air contesta informatiile despre insolventa companiei.

Topul comunelor fruntase si codase la constructia de locuinte, prezentat de Gandul; comuna Floresti, prima clasata, este o "Pipera fericita" a Clujului, cu 206 noi locuinte terminate in prima jumatate a anului. Retete de fraude in leasing: date fictive sau fuga in strainatate cu masinile finantatorului, pagubele fiind impresionante, tinand cont ca o singura casa de avocatura a oferit consultanta pentru 200 de cauze penale, respectiv un prejudiciu total de circa 20 mil. euro.

Super-joburi fara studii superioare: testarea jocurilor pe computer ori vanzarile va pot aduce salarii mari chiar si fara sa fi absolvit o facultate, remarca Evenimentul Zilei, dand exemple de programatori cu 1.000 de euro pe luna sau de hairstylisti care castiga peste 2.000 de euro pe luna. Soferii romani au cumparat, intr-o saptamana, roviniete in valoare de 5 milioane de euro, adica aproximativ 5% din incasarile obtinute din taxa in 2009.

Veniturile romanilor ar trebui sa fie cu aproximativ 50% mai mari pentru a suporta cheltuielile impuse daca statul ar percepe tarifele reale pentru caldura, gaze, curent sau transporturi; diferenta dintre costurile reale si preturile platite poate depasi 100%, a calculat Adevarul. In urma cu doi ani, trei dintre cele cinci criterii Maastricht erau indeplinite; in 2010 am ramas numai cu unul - doar nivelul datoriei publice ne mai califica, dar si aceasta se deterioreaza rapid.

Cum am ratat banii UE pentru Nadlac-Constanta: procedurile UE sunt greoaie, insa oficialii romani nici macar nu le incep, aceasta fiind explicatia pentru gradul redus de absorbtie a fondurilor pentru infrastructura, scrie Romania Libera. Insolventa Blue Air este contestata de oficialii companiei, care sustin ca toate debitele restante sunt achitate la zi si considera un atac la imaginea companiei faptul ca au aparut deja in presa informatii despre declansarea procedurii de insolventa.

KazMunaiGaz, compania care controleaza grupul petrolier Rompetrol, iese la atac; conform Ziarului Financiar, KMG sustine ca de un an a venit cu mai multe propuneri de rezolvare a problemei datoriilor a caror scadenta a expirat in septembrie anul acesta, dar ca niciodata nu a primit un raspuns ferm din partea autoritatilor de la Bucuresti. Ministrul Tabara vine cu prima masura concreta: 26 de depozite agroalimentare de mare capacitate, cu scopul stabilizarii preturilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7464274
7464274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.