Revista presei economice din Romania

Postat la 07 octombrie 2010 12 afişări

Low-cost: Platesti un bilet un bilet dus-intors, iar compania aeriana iti ofera numai dus; razboiul mondial al valutelor" arunca lumea in secolul al XIX-lea; Romania va ajunge in top 10 mondial al tarilor producatoare de porumb; protestul pagubitilor de la Planorama.

99% din dosarele penale care urmaresc infractiuni cu cecuri se soldeaza cu neinceperea urmaririi penale, pe motiv de lipsa a pericolului social - dar daca nu este pericol social, atunci sa se modifice Codul Penal, sustine viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu, citat de Gandul. Furnizorul de servicii medicale private Centrul Medical Unirea a investit aproximativ un milion de euro pentru deschiderea unui spital de pediatrie, in zona Dorobanti.

Grupul Rompetrol poate oricand sa majoreze capitalul social al Petromidia, ceea ce va conduce la scaderea participatiei detinute de statul roman, remarca Evenimentul Zilei; dupa ce a primit actiuni in loc de bani, Ministerul Finantelor risca sa ramana si fara aceste titluri sau cel putin sa se aleaga cu un pachet mult diminuat. "Venim cu furcile si va linsam. V-ati batut joc de noi", i-au strigat pagubitii de la Planorama reprezentantilor Euro Habitat.

"Super oferta" la Blue Air: platesti un bilet dus-intors, iar compania aeriana iti ofera numai dus, scrie Adevarul, analizand cazul celor 40 de romani care ar fi urmat sa se intoarca de la Viena. Reprezentantii Federatiei Sindicale Hidrosind nu sunt de acord cu divizarea Hidroelectrica, asa incat Hidrosind va contesta in instanta recenta modificare a Legii societatilor comerciale, care nu mai permite creditorilor sa blocheze fuziunea unor companii.

"Razboiul mondial al valutelor" arunca lumea in secolul al XIX-lea, conchide Romania Libera: in timp ce administratia Obama continua lupta contra devalorizarii monedei chineze, un numar crescand de tari abandoneaza regulile pietei libere care au dominat comertul mondial in ultimele decenii si incep sa joace dupa "regulile chinezesti". Investitie de un milion de euro intr-un sat de vacanta din Maramures - asa a luat nastere "Mica Elvetie" de la Negreia, un sat de vacanta care va fi construit de elvetieni.

Romania va ajunge anul acesta, ca urmare a dublarii productiei de porumb, pana la 9 milioane de tone, in top 10 mondial al tarilor producatoare, dupa Statele Unite, China, Brazilia, dar inaintea altor tari ca Ucraina, Spania sau Federatia Rusa, calculeaza Ziarul Financiar. Austriecii, elvetienii si francezii si-au trimis asociatiile din turism sa-i vaneze pe schiorii romani; cand va raspunde businessul romanesc cu o voce comuna? se intreaba ziarul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7452994
7452994
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.