Revista presei economice din Romania

Postat la 20 septembrie 2010 34 afişări

PDL inca vede cota unica redusa la 10% pana in 2012; statul ar putea incasa aproape 11 milioane de euro daca i-ar amenda, prin Consiliul Concurentei, pe operatorii de telefonie mobila; Blue Air vrea sa faca aeroport de 200 de milioane de euro la Adunatii-Copaceni.

Reduceri la biletele de avion, discounturi la cumparaturi in diverse retele de magazine sau campanii de promovare pe retelele de socializare - acestea sunt cele mai noi strategii prin care bancile incearca sa atraga noi clienti, scrie Gandul. Seria "Fabrica de idei" continua cu prezentarea afacerii unui bucurestean care a intrat in afaceri la 18 ani, vanzandu-si Dacia primita de la parinti, iar acum are un salon de infrumusetare din care "pe termen lung se castiga bine".

PDL face scenarii pentru scaderea cotei unice: in contextul unei cresteri economice de 2,5% anul viitor, cota unica de impozitare ar putea fi redusa de la 16% la 12%, pentru ca in 2012 sa coboare la 10%, anunta Evenimentul Zilei, citand surse din PDL. Hotelierii si agentiile de turism vor sa lanseze deja, la targul de turism din octombrie, pachetele pentru sezonul de anul viitor, care sa-i atraga pe clienti cu reduceri la inscrierile timpurii.

In ce valuta economisim: in euro sau in dolari? Adevarul a consultat specialisti in finante, care vorbesc despre punctele tari si slabe ale principalelor valute la care se raporteaza romanii. Consiliul Concurentei a ajuns intr-un stadiu avansat al anchetei asupra marilor operatori de telefonie mobila acuzati ca au abuzat de pozitia dominanta pe piata; statul roman ar putea incasa aproape 11 milioane de euro daca cei trei operatori vor fi amendati.

BNR ar trebui sa intervina in cazul bancilor care refuza sa aplice legislatia in vigoare, eventual prin demiterea unor directori sau prin suspendarea autorizatiei de functionare, sugereaza avocatul care ii reprezinta pe clientii nemultumiti de la Volksbank, citat de Romania Libera. Pretul la gaze este posibil sa nu creasca pana la anul, iar daca va creste, va creste cu foarte putin, intrucat Romgaz nu va cere pana in 2011 de la ANRE o majorare a tarifelor la gaze.

Primul spital evadat de la buget isi schimba proprietarul, anunta Ziarul Financiar: Centrul Medical Unirea, controlat de fondul de investitii Advent, va realiza prima fuziune pe piata serviciilor medicale private, cu Euroclinic Hospital & Medical Centers. Blue Air a ramas fara cinci avioane, dar vrea sa faca aeroport de 200 de milioane de euro la Adunatii Copaceni, pentru care terenul a fost deja cumparat, iar lucrarile ar urma sa inceapa anul viitor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7317354
7317354
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.