Revista presei economice din Romania

Postat la 26 august 2010 14 afişări

Oltenia este polul saraciei in Romania; turcii de la Kanal D se gandesc sa iasa din afacerea din Romania; Dorinel Umbrarescu, cel mai profitabil constructor roman, isi reorganizeaza businessul.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, i-a asigurat miercuri pe cei circa 500.000 de angajati care s-au inghesuit ieri sa plateasca darile catre stat ca, daca nu reusesc sa depuna la timp declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor, nu vor fi penalizati si ca declaratiile se pot depune pana la sfarsitul saptamanii si probabil si saptamana viitoare, informeaza Gandul. Peste 500 de familii care ar fi trebuit sa locuiasca in ansamblul rezidential Planorama din Bucuresti cer sprijinul statului pentru a-si recupera banii platiti pe apartamente.

Evenimentul Zilei isi intituleaza "Teste-grila de cosmar pentru romanii platitori de taxe" un articol in care analizeaza formularele pe care trebuie sa le completeze cei care obtin venituri din activitati independente, cu rubrici care le pun serios la incercare contribuabililor nu doar nervii, ci si cunostintele de economie. Acelasi cotidian prezinta lista de documente care trebuie prezentate bancii pentru a obtine o restructurare de credit.

Desi luni, in sedinta coalitiei, atat primul-ministru, cat si ministrul de finante s-au opus suplimentarii posturilor din spitale, pe motiv de lipsa de bani, reprezentantii Guvernului au cazut de acord pentru posibilitatea deblocarii a 1.000 de posturi in sistem, informeaza Adevarul. Pierderile consistente ale Kanal D i-au facut pe turcii de la Dogan Media sa se gandeasca la retragerea din Romania, asa incat turcii au desemnat deja o companie care sa se ocupe de cautarea unor cumparatori pentru postul tv.

"Dai click si faci bani. Sarlatanie sau afacere in toata regula?" se intreaba Romania Libera, intre-un articol in care examineaza epidemia de anunturi de pe site-urile de joburi care promit castiguri insemnate cu eforturi minime, cerand doritorilor doar sa dea clic pe niste reclame. Oltenia este polul saraciei in Romania, cu un PIB anual de 10 miliarde de euro si cu aproape jumatate din populatie ocupata in agricultura de subzistenta.

Cel mai profitabil constructor roman isi reorganizeaza businessul, scrie Ziarul Financiar: sase firme ale lui Dorinel Umbrarescu, cu afaceri cumulate de 217 milioane de euro in 2009 si aproape 1.000 de angajati, vor fuziona pentru "a creste eficienta activitatii". KazMunaiGaz ameninta voalat statul cu inchiderea Petromidia in problema datoriilor, avand alaturi cei mai puternici avocati: reprezentantii a trei mari case de avocatura au explicat ieri cum se va apara Rompetrol in conflictul cu statul.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-7042833
7042833
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.