Revista presei economice din Romania

Postat la 19 august 2010 11 afişări

Banca Feroviara se recomanda drept concurenta fata de "aroganta" bancilor straine; chiriile in Bucuresti au scazut si cu peste 10%; Mobexpert vine cu dobanda zero pentru relansarea vanzarilor; eMag aduce iPhone 4 in tara inaintea importatorului oficial.

Banca Comerciala Feroviara si-a lansat oferta de credite, cu explicatia presedintelui Valer Blidar ca a pornit la drum "din cauza comportamentului neprietenos si arogant al bancilor straine, practicand comisioane mult peste cele practicate de bancile-mama", scrie Gandul. Compania americana Energiz Renewable intentioneaza sa construiasca in Romania doua fabrici de panouri solare, cu o putere cumulata de 80 MW - o investitie totala de 64 milioane de dolari.

Cuce ne incalzim la iarna? se intreaba Adevarul. Daca subventiile vor fi eliminate, cele mai ieftine solutii pentru incalzirea caselor in timpul iernii vor fi sobele cu lemne si centralele pe gaze, insa specialistii recomanda clientilor sa fie atenti la costurile fiecarei solutii de incalzire si, mai ales, sa gandim pe termen lung. In cinci luni, inchirierea unei garsoniere in Bucuresti s-a ieftinit cu 7%, in timp ce pentru apartamentele cu 2 si 3 camere, scaderile au fost de peste 10%, socoteste acelasi ziar.

Tot despre imobiliare in Evenimentul Zilei, care sustine ca Timisoara a ajuns cel mai ieftin dintre marile orase ale tarii, cu apartamente care se vand incepand de la 700 de euro/mp, la jumatate de pret in comparatie cu situatia de acum trei ani. Desi nu este importatorul oficiali ai produselor Apple, eMag, cel mai mare magazin online din tara, a profitat de intarzierea cu care iPhone 4 va ajunge la noi si deja l-a adus de la distribuitori din afara tarii, la preturi plecand de la 5.000 de lei.

"Cum s-a risipit cresterea economica a Romaniei pe manele si limuzine" - Romania Libera publica un reportaj despre marirea si decaderea samsarilor imobiliari - sutele de fosti someri sau lucratori necalificati, oameni fara scoala din comunele din jurul Bucurestiului care s-au imbogatit din intermedierea de tranzactii imobiliare. Reporterii ziarului continua prezentarea ofertei turistice a Deltei, cu fosta colonie stuficola Maliuc.

Bancherii au calculat ca vor acumula pierderi de cel putin 450 mil. euro si sa ajunga cu solvabilitatea sub pragul minim de 8% din cauza aplicarii OUG din 11 iunie, care prevede plafonarea comisionului de rambursare anticipata inclusiv pentru creditele acordate in trecut, anunta Ziarul Financiar. Mobexpert vine cu dobanda zero pentru relansarea vanzarilor, dupa ce s-a inteles cu BRD pentru un sistem de creditare pe 12 luni cu dobanda zero in magazine, prima de acest fel din piata.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6953628
6953628
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.