Revista presei economice din Romania

Postat la 06 august 2010 34 afişări

A avea o firma proprie pare sa fie in continuare visul multor romani; bogatii Romaniei sustin ca ei n-ar avea de ce sa-si doneze averile, fiindca oricum sunt filantropi; CFR Marfa, privatizata pentru bani de pensii si salarii.

Nu ne-au speriat falimentele, din moment ce unul din trei romani vrea sa fie patron, scrie Gandul, citand un studiu PwC de unde rezulta ca una din ratiunile acestei aspiratii e ca oamenii isi doresc sa aiba un raport mai echilibrat intre viata profesionala si cea privata. Foamea de bani a statului modifica legile: noua lege a concurentei da dreptul Consiliului Concurentei sa amendeze nu numai companiile, ci si primariile si ministerele, maximul amenzii fiind de 40.000 de lei.

Initiativa bogatilor lumii de a-si dona 50% din avere pana la moarte in scopuri caritabile nu este vazuta cu ochi buni de cei mai avuti dintre romani, intre care George Copos sau Vasile Turcu, in timp ce altii au justificat ca ei deja au facut donatii, a constatat Evenimentul Zilei. Dupa ce i-au creditat cu usurinta, institutiile financiare, atat banci, cat si creditori ca Provident, isi educa clientii prin diverse programe si site-uri de informare.

"Intelegem dificultatile in care se afla statul roman, dar negocierile sunt negocieri", declara pentru Adevarul seful Rompetrol, Saduokhas Meraliyev, comentand declaratiile presedintelui Basescu ca grupul KazMunaiGaz va fi executat silit pentru datoria Petromidia. Ziarul face un "Portret al familiei romane lovite de criza", de unde rezulta ca recesiunea a afectat cu precadere orasenii familisti, cu doi copii in intretinere, iar capul familiei are intre 40 si 45 de ani.

"Cum sa risipesti banii din privatizari: CFR Marfa, data pe pensii si salarii", este verdictul Romaniei Libere, explicand ca potrivit strategiei de privatizare a societatii, banii vor merge la buget, de unde vor fi repartizati cum va dori Mi­nisterul Finantelor, respectiv pentru acoperirea deficitului bugetar, daca va fi nevoie. Zece mii de posturi din invatamant vor disparea dupa 1 septembrie, iar profesorii vor avea un numar mai mare de ore.

UPC, numarul doi pe piata de servicii TV, va oferi gratuit servicii de telefonie fixa pentru clientii de cablu, anunta Ziarul Financiar - o mutare care ilustreaza pana unde a ajuns razboiul preturilor dintre operatorii telecom. In plina perioada de austeritate, Ministerul Economiei a gasit peste 800.000 de euro pentru elaborarea unei strategii pentru dezvoltarea sectorului IMM, care s-a concretizat intr-un studiu de 200 de pagini si o serie de intalniri si mese rotunde, inclusiv in strainatate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6788074
6788074
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.