Revista presei economice din Romania

Postat la 03 august 2010 10 afişări

Seceta si ploile raresc de pe tarabe oferta de produse romanesti, moda bronzarii artificiale alimenteaza afacerile saloanelor, statiunile turistice din Baragan reincep sa atraga clienti, iar investitiile de 8 miliarde de euro anuntate de companiile energetice s-au topit ca si cand n-ar fi fost.

Turistii britanici sar peste "gradina carpatina" ca sa ajunga mai repede la salata bulgareasca: de ce e Romania a cincea destinatie de evitat pentru ei, conform unui sondaj recent, explica Gandul. Ingroziti de radiatii, romanii au dat in patima bronzarii organice, la saloanele de specialitate fiind perioade cand se asteapta cu zilele pentru o programare.

Branza si fructele romanesti sunt tot mai rare pe tarabe, noteaza Evenimentul Zilei, explicatia fiind ca, dupa cum spun fermierii, daca nu este seceta, atunci ploile distrug recoltele si dezechilibreaza piata agroalimentara. Incepe sezonul reducerilor, dar marfa e deja pe sfarsite: clientii in cautare de chilipiruri pot gasi in marile magazine ultimele produse cu preturi mai mici, uneori chiar cu discounturile de pana la 90%.

Cum am ratat investitii de opt miliarde de euro: anii trecuti, companiile energetice anuntau ca vor sa realizeze 12 noi termocentrale, cu investitii de opt miliarde de euro, insa in prezent doar una se mai construieste, rezulta dintr-o analiza a Adevarului. Programul de garantii pentru reabilitarea termica, programat sa inceapa luni, se dovedeste un fiasco total, sustine cotidianul.

Ministrul muncii, Mihai Seitan, sustine ca "in niciun caz" nu se va ajunge la un milion de someri la finele anului 2010, fiindca disponibilizarile programate in sistemul bugetar au fost gandite asa incat sa nu fie un soc pentru piata muncii si pentru bugetul de somaj, scrie Romania Libera. Pe fondul crizei, statiunile balneoclimaterice din Baragan, Lacu Sarat si Balta Alba, par sa castige puncte importante in preferintele turistilor.

Energia, farma, IT-ul si constructiile sunt domeniile in care activeaza campionii cresterilor in ceea ce priveste afacerile derulate anul trecut, cele mai lovite businessuri fiind cele din sectorul auto, metalurgie si siderurgie, industria chimica, dar si distributia si productia de materiale de constructii, potrivit topului celor mai mari 300 de companii din Romania, realizat de Ziarul Financiar. Ce arata prima comparatie intre Burger King si McDonalds pe piata romaneasca - aflati din acelasi ziar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6755041
6755041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.