Revista presei economice din Romania

Postat la 02 august 2010 49 afişări

MAI inchiriaza elicopterele lui Basescu, Oracle ridica stacheta tranzactiilor pe piata de birouri, consumatorii asalteaza cu reclamatii operatorii de internet si cablu, iar pensiunile din Mamaia fac concurenta cu succes hotelurilor din statiune.

Radiocomunicatiile iau energie de la "baietii destepti", informeaza Gandul: Energy Holding a castigat licitatia pentru furnizarea de electricitate catre Societatea Nationala de Radiocomunicatii, contract in valoare de 41,2 milioane de lei, sub estimarea autoritatii. In incercarea de a obtine mai mult de un miliard de euro, bani care sa fie utilizati pentru investitii in domeniul feroviar, Ministerul Transporturilor scoate din nou la privatizare CFR Marfa.

Pentru a-si acoperi o parte din cheltuieli, Ministerul Administratiei si Internelor are de gand sa puna la dispozitia persoanelor cu bani cele zece aparate de zbor pe care le detine, intre care si cele doua elicoptere ale MAI care-l duc pe presedintele Traian Basescu la inundatii si la intalniri oficiale, anunta Evenimentul Zilei. Cotidianul prezinta variantele de finantari europene care au ramas la dispozitia firmelor private, dupa ce pentru o serie de programe regionale, cererile au depasit deja bugetele.

Numarul plangerilor inregistrate intr-un an si jumatate contra operatorilor de internet, cablu si telefonie a ajuns la 10.000, socoteste Adevarul: consumatorii se plang de lipsa semnalului, facturarile eronate, nerespectarea ofertei promotionale din pliant, modificarea tarifelor la abonamente fara a fi instiintati, dar mai ales de clauzele contractuale abuzive. Cluj-Napoca este orasul in care dinamica preturilor la locuinte sfideaza criza si poate singurul unde acestea cresc in continuare.

"Pensiunile, salvarea turismului", titreaza Romania Libera: in Mamaia Sat si Mamaia Nord, in mai putin de trei ani au fost ridicate zeci de pensiuni, care se bat acum pe turistii estivali. Plina de bani, dar fara obiect de activitate - astfel va ajunge Lido SA, una dintre cele mai vechi societati de turism din Bucuresti, in urma aplicarii unei strategii gresite de privatizare de catre Ministerul Turismului.

Oracle a inchiriat 40% din Nusco Tower si isi consolideaza "cartierul general" din zona Floreasca, in cadrul uneia dintre cele mai mari tranzactii de inchiriere semnate in acest an pe piata birourilor din Bucuresti, anunta Ziarul Financiar. Idei pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca: exista doua specializari din IT spre care se pot o­rien­ta cei care vor sa se recalifice intr-un alt domeniu: IT Hardware (ad­ministrare si intretinere de retele) si IT Software (programare si dezvoltare de softuri).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6751216
6751216
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.