Revista presei economice din Romania

Postat la 30 iulie 2010 11 afişări

Subiecte ale presei centrale de vineri: ce slujbe se mai cauta la ora actuala, amnistia fiscala ca solutie de a redresa economia, turistii romani fata cu grevele din Grecia, perspectiva scumpirilor la gaze care se pregatesc pentru la anul ori soarta Flanco si cat pierd creditorii sai.

Firmele dau drumul la angajari, insa nu pe banda rulanta, pentru ca numai specialistii din anumite domenii sunt doriti, in timp ce muncitorii calificati si cei cu studii medii mai au de asteptat, sustine Gandul, trecand in revista slujbele care se cauta in prezent. Aproape 35.000 de euro a pierdut magazinul online eMag din cauza unei erori a sistemului informatic care a permis afisarea unor preturi mult mai scazute decat de obicei.

Avem cea mai mare dinamica a scumpirilor la tutun si alcool din Europa, scrie Evenimentul Zilei; potrivit unui raport realizat de expertii FMI, aceste produse au suferit la noi cele mai mari cresteri de preturi din toate tarile Uniunii Europene in cursul anului trecut. De anul viitor, autoritatile vor crea un calendar de aliniere a pretului gazelor din productia interna la cel de import, de peste doua ori mai mare decat cel actual.

In 2009 am fost salvati de FMI, declara pentru Adevarul consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, care precizeaza ca acordul cu FMI a fost strict necesar pentru ca aveam o datorie privata foarte mare pe termen scurt. Amnistia fiscala, solutie pentru Romania? Oamenii de afaceri au propus reprezentantilor FMI un program de repatriere a sumelor plecate din Romania, printr-o taxare scazuta; FMI nu a comentat masura, dar a catalogat-o drept "interesanta".

Romania Libera publica un reportaj despre cum se descurca turistii romani prinsi in criza greceasca, in conditiile in care benzinarii si camionagiii eleni protesteaza de trei zile impotriva ieftinirii licentelor de transport. Normele de aplicare a Codului Fiscal, care urmeaza sa fie adoptate luni de Guvern, lasa de inteles ca statul ar putea forta bancile si firmele de leasing sa plateasca impozitul de 16% pe dobanzile la credite.

Primele birouri moderne "de sticla" din Bucuresti - Opera Center si Europe House - inca mai atrag chiriasi datorita pozitiei favorabile, constata Ziarul Financiar. Doar bancile care aveau creante garantate si statul vor mai recupera ceva din reorganizarea retelei de electrocasnice Flanco, in timp ce furnizorii au pierdut tot, iar actionariatul va fi diluat in urma preluarii companiei de catre un investitor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6745516
6745516
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.