Revista presei economice din Romania

Postat la 26 iulie 2010 14 afişări

Am putea avea cota unica de 10% si TVA de 25%, dupa planul Guvernului? Pana atunci, avem deja alte schimbari in legislatie – facilitatile pentru folosirea bonurilor fiscale si majorarea plafonului datoriei si a numarului de zile de restanta pentru care un creditor poate cere insolventa unei firme datornice.

Peste sase ore de la Bucuresti, zece de la Brasov si aproape o zi de la Satu Mare - atat a durat calatoria cu trenul pana la Mangalia in cel mai aglomerat weekend de pe litoral, cu 150.000 de turisti veniti la mare, scrie Gandul. Romania este pe primul loc in Europa Centrala si de Est si pe locul al cincilea in Uniunea Europeana dupa totalul investitiilor de la zero atrase in primele patru luni ale acestui an, conform UNCTAD.

La sedinta de azi a coalitiei se va discuta planul de reducere la 10% a cotei unice incepand de la 1 ianuarie 2011, compensata prin majorarea TVA la 25%, in paralel cu noi impozite sau cresterea altor taxe, anunta Evenimentul Zilei. O gura de aer pentru cei aflati in prag de faliment: suma minima pentru care un creditor poate solicita insolventa unei firme va fi majorata, iar numarul zilelor de restanta va fi extins de la 30 la 90.

Facilitatile promise de Guvern consumatorilor pentru folosirea bonurilor fiscale vor fi acordate cel tarziu la 1 ianuarie 2011, in conditiile in care la 1 septembrie va fi gata legea respectiva, consemneaza Romania Libera, citandu-l pe premierul Emil Boc. Cei mai multi dintre turistii de pe litoral sunt in cautare de oferte speciale, cele mai cautate fiind cele care ofera cel putin o noapte de cazare gratuit, pe principiul "platesti trei, stai patru".

Zeci de mii de romani fraudeaza sistemul de asistenta sociala cu aproximativ 36 de milioane de euro pe luna; Adevarul a calculat cam cat plateste un contribuabil pentru hotia celor care prefera sa traiasca pe banii statului. In timp ce autoritatile cred ca pretul painii nu va fi afectat de precipitatiile masive, producatorii spun ca totul depinde de calitatea graului recoltat, in conditiile in care intre 15% si 20% din suprafata cultivata cu grau a fost afectata de ploi.

Peste 7.000 de angajati din 20 de mari companii si-au schimbat birourile in acest an in Capitala, in special ca urmare a finalizarii proiectelor City Gate din Piata Presei Libere si Lakeview de pe Barbu Vacarescu, socoteste Ziarul Financiar. O romanca preia conducerea Groupama Asigurari, al treilea asigurator de pe piata, dupa ce din 2007 incoace afacerile au fost coordonate de un expat.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6716836
6716836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.