Revista presei economice din Romania

Postat la 22 iulie 2010 11 afişări

Cu ce atrag tarile vecine investitorii, de ce intarzie cu doi ani autostrada spre Ploiesti, unde va face Areva a doua centrala nucleara din Romania si cat vor mai creste dobanzile la credite sunt printre intrebarile la care-si propun sa raspunda ziarele de joi.

Premierul Boc spune ca i-a dat "cartonas galben" lui Sebastian Vladescu pentru declaratiile despre cota unica pentru ca ministrul nu avea mandat sa lanseze in discutie tema, insa nu i-a dat cartonas rosu pentru ca "a facut-o cu o maniera nevinovata", scrie Gandul. In prima jumatate a anului, agentiile de turism au vandut pachete pentru Romania in scadere cu 20% ca valoare fata de aceeasi perioada din 2009, programele gen "Litoralul pentru toti" fiind cele care au mai sustinut vanzarile.

Impozite mai mici, o birocratie redusa, forta de munca mai ieftina sau pur si simplu stabilitate - acestea sunt capitolele la care Romania este depunctata de investitori in favoarea vecinilor Bulgaria, Ungaria, Croatia si chiar Republica Moldova, sustine Evenimentul Zilei. Deprecierea leului in raport cu euro a readus pe val contractele firmelor din Romania cu tarile straine, mai ales in sectorul auto si IT.

A doua centrala nucleara din Romania va fi construita de francezii de la Areva, cel mai mare constructor de centrale nucleare din lume, declara ministrul Adriean Videanu, intr-un interviu acordat Adevarului. Rezilierea contractelor telecom ramane doar pe hartie: legea care elimina taxele abuzive din abonamentele de telecomunicatii poate fi pusa in practica doar pentru clientii care nu au beneficiat de o promotie.

Desi premierul Boc a anuntat, in februarie, ca din iulie 2010 se va putea circula pe autostrada de la Bucuresti spre Ploiesti, constructorii afirma ca lucrarile vor dura inca doi ani, din cauza lipsei de bani, informeaza Romania Libera. Cum a ajuns Buzaianu, mogulul energiei, baron al terenurilor de vanatoare: doua institutii publice reclama ca au fost pagubite de afaceristii care au concesionat fonduri cinegetice in Delta.

Cei care au ales sa aiba dobanda la credit indexata la Robor ar trebui sa se astepte la fluctuatii in perioada urmatoare, spune Radu Ghetea, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, citat de Ziarul Financiar. Saga Planorama continua, dezvoltatorii intrati in insolventa considerand acum ca decizia tribunalului e o eroare, intrucat ei au achitat datoria fata de cumparatorul care ceruse deschiderea procedurii.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6661956
6661956
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.