Revista presei economice din Romania

Postat la 21 iulie 2010 28 afişări

Vedetele straine canta la petrecerile private ale romanilor; cum au irosit Tariceanu si Boc fondurile de rezerva bugetara; Romania devine mare exportatoare de banane si citrice; proprietarul Billa vrea sa aduca in tara si supermarketurile de cosmetice Bipa.

Patricia Kaas, Leona Lewis, Joe Cocker si Cesaria Evora sunt patru dintre vocile internationale pe care bogatii Romaniei le-au adus sa cante, in ultimii doi ani, la petrecerile lor private, pentru cateva zeci de mii de euro de concert, relateaza Gandul. Fiscul va returna in iulie TVA in valoare de 977,8 milioane de lei, in trei transe, din care ultimele doua sunt programate pentru 23 si 29 iulie.

Insolventa Planorama amana nelimitat mutarea clientilor: singurul lucru pe care-l pot face cei care au achitat locuintele este sa astepte in continuare - fie dezvoltatorul Euro Habitat contesta decizia, fie clientii negociaza cu administratorul judiciar, explica Evenimentul Zilei. Ziarul prezinta afacerea a doi tineri din Timisoara care si-au dezvoltat o retea de tip multilevel marketing prin care comercializeaza produse organice in Romania, Italia, Ungaria si Spania.

"Pusculita Guvernului, sparta de premieri", titreaza Adevarul: Tariceanu si Boc au irosit sute de milioane de euro din Fondul de Rezerva Bugetara si din Fondul de Interventie aflate la dispozitia Guvernului pe tichete cadou, constructii de biserici sau decontari fictive. Cotidianul a intocmit un top al milionarilor Banatului arşi la buzunar de impozitele pentru maşinile de lux, top in care figureaza inclusiv Arhiepiscopia Ortodoxa din Timisoara.

Romania Libera constata ca Romania a ajuns tara bananiera, la propriu: desi nu suntem o tara tropicala, exporturile de banane, citrice, mango, ananans şi avocado pe primul trimestru le-au depasit cu trei tone pe cele de tomate, morcovi, castraveti, mere şi pere. Cota unica ramane batuta in cuie, iar impozitul minim va mai supravietui doar pana la 1 octombrie - acestea sunt deocamdata singurele certitudini cu care Finantele se vor prezenta la intalnirea cu delegatia FMI asteptata in aceste zile.

Germanii de la Rewe vor sa aduca in Romania si supermarketurile de cosmetice Bipa, dupa ce au ajuns la afaceri de 1,37 mld. euro in comertul alimentar cu retelele Selgros, Billa si Penny Market, informeaza Ziarul Financiar. Angajatii Ministerului Finantelor vor continua sa primeasca "stimulente" salariale anul acesta, explicatia ministrului Sebastian Vladescu fiind ca in lipsa lor, reducerea reala a salariilor ar fi de 60%, nu de 25%.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6643496
6643496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.