Revista presei economice din Romania

Postat la 07 iulie 2010 15 afişări

Transa a cincea din creditul FMI ajunge azi la BNR. Inundatiile de la Galati provoaca pagube de milioane de euro companiilor de pe malul Dunarii. Proprietarii de locuinte ieftinesc cu 15%, producatorii agricoli ameninta cu scumpiri din cauza inundatiilor si a cursului de schimb.

Povestea spaniolului care vrea sa invete 4.000 de femei de la sate sa fie manager: cinci mari banci din Romania au refuzat cofinantarea proiectului de resurse umane in valoare de 4,5 milioane de euro coordonat de un spaniol care a lucrat 8 ani la Comisia Europeana, relateaza Gandul. Circa 7.300 de mici producatori agricoli vor putea obtine fonduri europene pe baza proiectelor realizate de firme de consultanta platite de Ministerul Agriculturii.

"Ce locuinta iti poti cumpara cu pana in 40.000 de euro" e titlul unui articol din Evenimentul Zilei dupa care clientii doritori de case noi cu un astfel de buget au la dispozitie o oferta destul de mare, pentru ca proprietarii scad si pana la 15% din preturi. O serie de masuri propuse de companii inca de anul trecut si-au gasit loc pe agenda coalitiei de guvernare, scrie acelasi ziar, insa acestea se vor aplica doar daca vor fi acceptate si de expertii FMI in discutia de la sfarsitul lunii.

Calamitatile naturale din acest an au distrus peste 15% din culturile de cereale, scrie Adevarul, asa incat agricultorii spun ca pretul alimentelor se va majora cu peste 8% chiar in urmatoarele saptamani; dupa ei, alternativa este importul de cereale, care ar urma sa se scumpeasca insa si el din cauza cursului de schimb. Energia eoliana va atrage in Romania investitii intre trei si sase miliarde de euro in urmatorii trei ani, estimeaza Asociatia Romana pentru Energia Eoliana.

Aproximativ 12.000 de locuri de munca reprezinta in acest moment firmele de pe malul Dunarii care nu au intrat in zona de protectie a digului construit zilele acestea la Galati, anunta Romania Libera - printre firmele inundate se numara Portul Docuri, Portul Bazinul Nou, Centrul Municipal al Electrica SDFEE si santierul Damen Galati, care inca isi evalueaza pagubele. Transa a cincea din imprumutul de la FMI - 913 milioane de euro - intra astazi in rezerva BNR.

Deutsche Telekom a blocat schimbarile pe care Atena ar fi vrut sa le opereze la varful grupului elen OTE si care ar fi putut genera inlocuiri in lant ale directorilor de la companiile detinute de operator in tari ca Romania si Bulgaria, anunta Ziarul Financiar. Valer Blidar, cel care controleaza compania Astra Vagoane Calatori si care a infiintat anul trecut Banca Comerciala Feroviara, va construi in fabrica din Arad vagoane de calatori pentru un operator din Italia.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6511236
6511236
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.