Revista presei economice din Romania

Postat la 11 iunie 2010 51 afişări

Ziarele de vineri studiaza diferentele de buget dintre politistii romani si cei din Chicago, declinul vanzarilor la produsele de lux si comisioanele pentru retrageri de bani de la bancomate.

Merita sa va refinantati? Calculele facute de Evenimentul zilei arata ca un credit luat in prezent care sa-l acopere pe cel contractat in urma cu trei ani va aduce o rata lunara mai redusa cu 10 euro. De ce politistul din Chicago e altfel decat cel din Romania: daca politistii romani abia au bani de benzina, doar departamentul antidrog din Chicago are un buget anual de 5,4 milioane de dolari.

Vanzarile produselor de lux au scazut cu 25% in primul trimestru, ca urmare a crizei economice, dar si pentru ca Romania este mai scumpa decat destinatiile celebre de shopping ale lumii, considera Adevarul. BERD a aprobat un imprumut pentru Alro Slatina de pana la 180 de milioane de dolari pentru refinantarea celei mai mari parti a datoriilor companiei.

Bancile locale percep unele dintre cele mai mari comisioane din Europa pentru retragerile de numerar de la bancomat, insa clientii romani nu sunt instiintati direct cu privire la comisionul de retragere, scrie Romania Libera. Aflat la Mamaia, comisarul european pentru politica regio­nala, Johannes Hahn, anunta o finantare de 100 mld. euro destinata strategiei UE pentru regiunea Dunarii.

Restaurantele de tip familial sau cele de tip pensiune vor putea lua, incepand din iulie, fonduri europene nerambursabile, anunta Gandul. Conform aceluiasi ziar, Protectia Consumatorilor se teme de lobbyul bancherilor in Parlament: ordonanta de urgenta privind contractele de credit ar putea fi modificata de deputati si de senatori, in urma presiunilor exercitate de banci.

Ovidiu Tender vrea sa lanseze o oferta publica de obligatiuni la bursa si cauta finantare europeana pentru fabrica Vulcan, anunta Ziarul Financiar. Deocamdata, la bursa nu se prevede nici o crestere notabila de volume sau de preturi, fiindca investitorii asteapta sa vada ce se intampla cu motiunea de cenzura introdusa contra Guvernului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
alro,
tender,
lux,
bancomate,
dunare
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6360871
6360871
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.