Revista presei economice din Romania

Postat la 02 iunie 2010 49 afişări

Interesul pentru "Prima casa" e in scadere, dar Rabla rezista, scriu ziarele de maine. Lucian Croitoru crede in privatizari, Elena Udrea crede ca pana in 2012 se vor moderniza 10.000 km de drum.

Leul este singura valuta din regiune care s-a apreciat usor fata de euro, in conditiile in care dealerii suspecteaza ca banca centrala a intervenit indirect pentru a impiedica urcarea cotatiilor peste 4,2 lei/euro, informeaza Gandul. Iarasi despre infrastructura, doar ca de data aceasta promisiunile nu le mai face Emil Boc, ci Elena Udrea: 10.000 km de drumuri judetene vor fi modernizate pana in 2012, cu o investitie de peste doua miliarde de euro.

Bancile gasesc cu greu clienti pentru imobilele pe care le vand pentru a-si recupera creantele, constata Evenimentul Zilei: din disperare, bancile sunt dispuse sa accepte si 35% din pretul la care a fost evaluata casa. Tot despre imobile: ministerul condus de Elena Udrea vrea sa-i convinga pe oameni sa ia credite garantate de stat de la banci ca sa-si placheze peretii blocurilor sau ai vilelor cu polistiren si sa-si monteze termopane.

Impozitul de 16% pentru castigul din dobanzi la depozitele bancare ii va determina pe clientii bancilor sa-si plaseze lichiditatile in conturile de economii, care sunt scutite de taxare, prezice Adevarul. Urmeaza a treia suplimentare din 2010 pentru programul Rabla, de data aceasta cu 30.000 de tichete, dupa ce pana acum a fost suplimentat cu cate 50.000 de tichete.

Romania Libera publica un interviu cu Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, care crede ca pentru a reduce deficitul bugetar, Romania va trebui mai degraba sa faca "privatizari serioase" decat sa creasca taxele si impozitele. Fiscul ia pielea de pe restantieri, sustine ziarul, detaliind modul cum noul Cod de procedura fiscala a schimbat modul de calcul al sanctiunilor aplicabile contribuabililor care nu-si achita la timp obligatiile.

Costul datoriei externe a statului a urcat la 788 milioane de euro in prima jumatate a anului, iar problema costului la care statul se finanteaza devine tot mai importanta, pe masura ce datoria creste, scrie Ziarul Financiar. Oamenii nu se mai inghesuie la credite prin "Prima casa": din aprilie incoace, de cand s-a lansat noua faza a programului, cererile au coborat cu 40%, pana la circa 80-100 solicitari pe zi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6243412
6243412
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.