Revista presei economice din Romania

Postat la 28 mai 2010 11 afişări

Probabilitatea ca datoria KazMunaiGaz sa fie totusi platita, perspectiva pretului gazelor si insolventa Diverta figureaza printre subiectele ziarelor de vineri.

Sistat in urma cu doi ani, proiectul de constructie a unei megaotelarii de cinci miliarde de euro la malul Marii Negre nu a fost abandonat total de grupul austriac Voestalpine: Romania reprezinta o alternativa, alaturi de Bulgaria, Turcia si Ucraina, informeaza Gandul. Societatea Nationala de Radiocomunicatii va fi vanduta dupa ce operatorul "va fi pus pe picioare", proces care ar putea avea loc peste trei ani, la finele programului de restructurare si reorganizare.

Pensionarii si bugetarii ar putea avea parte de o mica surpriza in iulie, atunci cand isi incaseaza drepturile aferente lunii precedente: in loc de -15%, respectiv -25%, veniturile pot fi mai mari, a calculatEvenimentul Zilei. Ziarul scrie ca firma KazMunaiGaz va plati totusi o parte din datoria Rompetrol, respectiv aproape 450 milioane lei (108 milioane euro), din totalul de 2,4 miliarde lei.

Speculatorii au pariat pe revenirea actiunilor romanesti, urmand traiectoria burselor externe, indica Romania Libera, insa analistii considera ca tendinta nu poate sa se mentina prea mult timp, iar bursa isi va relua trendul descendent. Din cu totul alta sfera de interes, ziarul prezinta un ghid al oraselor si al arenelor Mondialului din Africa de Sud, de la Johannesburg si Cape Town la Bloemfontein si Durban.

Pretul gazelor va sari in aer in doi-trei ani, sustine Adevarul, estimand ca factura pentru populatie va creste cu 80%, in urma alinierii la preturile internationale. Acelasi cotidian prezinta ultimele statistici ale BNR privind creditele si depozitele: decalajul dintre economisire si creditare continua sa se mareasca pe luna ce trece.

Omul de afaceri Octavian Radu a cerut intrarea in insolventa a retelei de magazine Diverta, in vederea reorganizarii judiciare, in conditiile in care datoriile Diverta depasesc 10 milioane de euro, anunta Ziarul Financiar. Actiunile Fondului Proprietatea au pierdut o treime din valoare in doua luni si se tranzactioneaza in prezent la 35% din valoarea nominala la mica publicitate, in scadere cu peste 30% fata de maximul din martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
voestalpine,
omv,
diverta,
bursa
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6191571
6191571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.