Revista presei economice din Romania

Postat la 26 mai 2010 12 afişări

Presa de miercuri scrie despre impotmolirea in Parlament a planului de restructurare bugetara, strategiile bancilor de a face bani cand nu dau credite, dar si cateva opinii despre iPad de la oamenii de afaceri din IT-ul romanesc.

"Gainarii" vor din nou subventii, titreaza Gandul, relatand ca dupa ce oprirea subventiilor a dus deja la inchiderea unor ferme si la scaderea productiei, crescatorii de pasari le cer autoritatilor sa ia masuri de urgenta de sprijinire a sectorului avicol. Gandul publica si o analiza a UBS AG, care sustine ca dolarul va deveni probabil singura valuta in care investitorii vor mai avea incredere in urmatorii zece ani.

Evenimentul Zilei prezinta noile valori ale impozitului pe proprietate, dupa ce va intra in vigoare ordonanta de urgenta a Guvernului de majorare a impozitului pentru cei ce detin mai mult de o locuinta. Prezenta bancilor cu prime ridicate de risc, care au format anumite "insule" si care functioneaza la dobanzi diferite de restul bancilor, va duce la destabilizarea pietei, apreciaza analistii citati de acelasi ziar.

Tot despre banci, in Romania Libera: comisioane peste comisioane, metoda bancilor de a face rost de bani cand nu mai dau credite. Cat despre Guvern, el are probleme pe ultima suta de metri in tentativa de-a strange o majoritate care sa sustina in Parlament planul de restructurare bugetara: din cauza ca negocierile taraganeaza, asumarea raspunderii a fost amanata pentru saptamana viitoare.

"Alesii, cazati la preturi nesimtite: contracte de 1,5 milioane de euro atribuite fara licitatie", releva o ancheta publicata de Adevarul. Asigurarea obligatorie a caselor a intrat in linie dreapta; din luna iulie, riscurile de calamitati naturale (inundatii, cutremure sau alunecari de teren) vor fi acoperite pentru 10 pana la 20 de euro pe an.

Companiile de asigurari au inceput sa inregistreze scaderi ale afacerilor cu doua cifre, dupa ce anul trecut piata a stagnat, iar estimarile pentru 2010 nu sunt deloc optimiste, scrie Ziarul Financiar. Acelasi cotidian prezinta opiniile despre iPad ale unora dintre cei mai cunoscuti oameni din IT: Radu Georgescu de la Gecad si Radu Apostolescu de la eMag si Marius Ghenea de la PCFun.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
revista presei,
banci,
subventii,
buget,
asigurari,
ipad
/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6174773
6174773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.