Revista presei economice din Romania

Postat la 22 aprilie 2010 40 afişări

Pagubele Tarom de pe urma intreruperii traficului aerian, negocierile salariale ale bancherilor si razboiul Consiliului Concurentei cu Raiffeisen Bank ocupa spatii in paginile economice ale ziarelor de joi.

"Sindicatul bancherilor incepe negocierea salariului", vesteste Gandul, explicand ca angajatii bancilor ar putea beneficia de un prag majorat al salariului minim pe ramura si de compensatii mai bune in caz de concediere. Acelasi ziar sfatuieste cititorii cum sa-si recupereze banii dati pe RCA sau CASCO daca isi vand masinile.

Patru milioane de euro a pierdut Tarom din cauza restrictionarii traficului aerian, in conditiile norului de cenusa vulcanica, anunta Evenimentul Zilei; numai sambata si duminica, operatorul aerian a pierdut circa 2,3 milioane de euro. Tot aici, o comparatie intre ofertele de internet mobil ale Orange, Vodafone si - ultimul intrat pe aceasta piata - Cosmote.

Norul de cenusa vulcanica a subtiat nu numai incasarile companiilor aeriene, ci si stocurile de flori dinpiete, afirma Romania Libera, referindu-se la intreruperea aprovizionarii pentru importatorii de flori din Olanda. Acelasi ziar dezvaluie ca o operatie de implant de par pentru cei amenintati de calvitie costa intre 1.000 si 2.000 de euro.

Adevarul a constatat ca actiunile Oltchim au urcat miercuri cu nu mai putin de 12,81%, dupa anuntul privind decizia de continuare a negocierilor cu Bruxellesul pentru acordarea unei garantii de stat combinatului chimic. Mai putin norocosi sunt producatorii agricoli neinregistrati la Registrul Comertului, care de la 25 aprilie nu mai au voie sa-si vanda marfa in piete, scrie ziarul.

Ziarul Financiar scrie pe larg despre amenda de 3,4 milioane de euro aplicata Raiffeisen Bank de Consiliul Concurentei in cadrul anchetei privind evolutia dobanzilor interbancare in octombrie 2008 - a doua amenda in acest caz, dupa cea aplicata BRD. ZF explica si ce urmareste noul sistem de majorari si penalitati de intarziere la plata obligatiilor fiscale, adoptat ieri prin aprobarea proiectului de modificare a Codului de procedura fiscala de catre Guvern.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/revista-presei-economice-din-romania-6004131
6004131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.