Reuters: Care este cheia succesului economic al Germaniei

Postat la 14 februarie 2012 8 afişări

Aşa cum o mare parte din berea servită în barurile din Germania provine de la berării de cartier, după reţete tradiţionale, piaţa depozitelor şi creditelor pentru populaţie şi firme este dominată de bănci mici, datorită cărora sistemul nu se "îndoaie" sub greutatea crizelor externe.

Cu rădăcini în comunităţile locale şi cu o structură care descurajează expansiunea agresivă pe plan internaţional, inovaţia şi complexitatea, micile cooperative bancare care domină piaţa germană asigură stabilitatea economiei şi limitează semnificativ consecinţele unor eventuale falimente în sistem, se arată într-o analiză Reuters. Sutele de bănci mici, deţinute la nicel local, municipal, sau controlate chiar de clienţii lor, reprezintă o sursă sigură de credite pentru consumatori şi pentru IMM-uri, reducând vulnerabilitatea la o criză a creditelor asemenea unor "microberării ale industriei financiare".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
succes,
merkel,
economie
/actualitate/reuters-care-este-cheia-succesului-economic-al-germaniei-9235155
9235155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.