Reuniune “istorica” - NATO isi pregateste retragerea din Afganistan

Postat la 18 noiembrie 2010 9 afişări

NATO va sustine, in cadrul summitului organizat vineri si sambata la Lisabona, o strategie riscanta de retragere din Afganistan, prin transferul progresiv, in perioada 2011-2014, a responsabilitatii operatiunilor catre fortele de securitate locale.

Liderii celor 28 de tari membre ale Aliantei Nord-Atlantice vor lua act si de intrarea acesteia intr-o noua era a unei lumi multipolare si cu pericole diverse, adoptand un nou "concept strategic", elaborat pe baza experientei afgane. Acest document foarte sintetic va servi ca ghid pentru urmatorii zece ani.

Sambata, aliatii occidentali vor oficializa relansarea cooperarii lor cu Moscova, cu ocazia summitului NATO-Rusia.

Ordinea de zi, cu o miza dificila pentru o organizatie in cautarea unui motiv de a exista dupa incheierea Razboiului Rece, in timp ce centrul de gravitate al lumii basculeaza catre zona Pacific, l-a determinat pe secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, sa califice aceasta reuniune drept una "istorica".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
NATO,
retragere,
Afganistan,
securitate
/actualitate/reuniune-istorica-nato-isi-pregateste-retragerea-din-afganistan-7726670
7726670
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.