Restaurantele şi cafenelele din patru comune ieşene, închise de marţi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 07 septembrie 2020 78 afişări

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a decis luni ca restaurantele şi cafenelele din patru comune din judeţ să îşi suspende activitatea de marţi până în 14 septembrie, ca urmare a numărului de cazuri de Covid-19.

Restaurantele şi cafenelele din patru comune ieşene, închise de marţi

„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor din comunele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 locuitori: Mirceşti (2,57), Miroslava (1,57), Rediu (1,51), Tomeşti (2,03), se suspendă în perioada 08.09.2020-14.09.2020”, se arată într-un comunicat al CJSU Iaşi.

În aceste localităţi va fi suspendată şi activitatea firmelor din domeniul jocurilor de noroc, iar spectacolele şi concertele sunt interzise.

De asemenea, activitatea restaurantelor şi cafenelelor, dar şi a firmelor din domeniul jocurilor de noroc rămâne suspendată până în 14 septembrie în comunele Bivolari, Şipote şi Valea Lupului.

Conform CJSU Iaşi, în aceste unităţi este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare din comunele Mirceşti, Miroslava, Rediu, Tomeşti, Bivolari, Şipote şi Valea Lupului este permisă doar pentru clienţii cazaţi.

„Începând cu data prezentei hotărâri, se reiau următoarele activităţi: activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc şi spectacolele şi/sau concertele, evenimentele culturale din comunele Moţca (0,74) şi Tansa (0,65), unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile a scăzut sub 1,5/1,000 locuitori”, se mai arată în decizia CJSU Iaşi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurante,
cafenele,
închise

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.