Restaurantele din România vând anual peste 20.000 de sticle de vin mai scumpe de 100 de euro

Postat la 14 februarie 2013 11 afişări

În restaurantele din România se vând anual peste 20.000 de sticle de vin care costă peste 100 de euro bucata, estimează Bogdan Ciocoveanu, business director al Lerida International, cel mai mare importator de vinuri de pe piaţa locală.

"La valoarea de peste 100 de euro bucata, peste 90% din vinurile care se vând în restaurante sunt din import. Anual, se vând în restaurantele din România peste 20.000 de sticle de vin care costă mai mult de 100 de euro bucata", a declarat Ciocoveanu pentru MEDIAFAX.

El estimează piaţa vinurilor de import la aproximativ 10 milioane de euro.

Majoritatea vinurilor mai scumpe de 100 de euro se vând în restaurantele de lux independente sau în restaurantele hotelurilor de patru şi cinci stele. Mai mult de jumătate din vinurile scumpe se consumă în restaurantele din Bucureşti.

"Cei care le consumă sunt în general turişti străini, care se cazează în hotelurile de patru şi cinci stele. Principalele ţări din care provin vinurile sunt Franţa, Italia, SUA şi Chile. Cele mai scumpe sunt vinurile franţuzeşti", a afirmat şeful importatorului de vinuri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Restaurante,
România,
euro
/actualitate/restaurantele-din-romania-vand-anual-peste-20-000-de-sticle-de-vin-mai-scumpe-de-100-de-euro-10562318
10562318
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.