Republica Moldova sărbătoreşte 20 de ani de la proclamarea independenţei

Postat la 27 august 2011 9 afişări

Numeroşi oficiali, ambasadori şi simpli cetăţeni s-au reunit sâmbătă la monumentului lui Ştefan cel Mare din Chişinău pentru a sărbători împlinirea a 20 de ani de la independenţa R.Moldova faţă de Moscova, relatează Info-Prim Neo.

"În urmă cu 20 de ani, pe ruinele unui vast imperiu a apărut un stat nou - Republica Moldova, cel care pe drept ne aparţine, în care trăim acum liberi, ne educăm copiii şi dăm lumii semnalul clar că ne-am înscris într-un sistem civilizat, bazat pe democraţie şi ordine mondială", a declarat prim-ministrul Vlad Filat.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, le-a urat "La mulţi ani!" tuturor cetăţenilor moldoveni "de ziua de naştere a Republicii Moldova". "Fiecare cetăţean al acestui stat, fie că este în ţară sau în afară, trebuie să se simtă mândru că este parte a Republicii Moldova. Pentru că aşa, după cum spunea Ştefan cel Mare, Moldova nu este a mea sau a altcuiva, ci este a urmaşilor, urmaşilor noştri", a declarat primarul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
republica moldova,
independenta,
aniversare
/actualitate/republica-moldova-sarbatoreste-20-de-ani-de-la-proclamarea-independentei-8661891
8661891
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.