REPORTAJ: Tânăra generaţie din Rusia tânjeşte după gloria Uniunii Sovietice

Postat la 12 iunie 2014 43 afişări

Tinerii ruşi tânjesc după gloria Uniunii Sovietice, care impunea respect pe scena internaţională, era în competiţie directă cu Statele Unite şi exercita influenţă până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, deşi nu au trăit în perioada respectivă.

REPORTAJ: Tânăra generaţie din Rusia tânjeşte după gloria Uniunii Sovietice

 La fel ca preşedintele Vladimir Putin, tânăra Oksana Cernîşeva, studentă în primul an la jurnalism la Universitatea Internaţională din Moscova, crede că destrămarea Uniunii Sovietice a fost un dezastru, relatează The Independent, în ediţia online.

"Era uriaşă şi puternică, apoi s-a prăbuşit", a declarat ea, referindu-se la URSS. Dar dacă pentru Putin regretul vine din gloria pierdută, pentru Cernîşeva, care are doar 18 ani şi s-a născut la cinci ani după destrămarea Uniunii Sovietice, este o opinie bazată aproape în totalitate pe istorisirile nostalgice ale părinţilor, susţine cotidianul britanic.

Decizia lui Putin din acest an de a anexa Crimeea şi de a sprijini mişcările proruse din Ucraina par să rezoneze cu tânăra generaţie, care nu are amintiri din perioada sovietică dar tânjeşte după puterea acesteia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-tanara-generatie-din-rusia-tanjeste-dupa-gloria-uniunii-sovietice-12742985
12742985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.