REPORTAJ - Deţinut la Periprava:Îl ştiu pe Ficior. Un ţăran îndesat, ce umbla ţanţoş şi ştia să bată bine

Postat la 19 septembrie 2013 60 afişări

Clujeanul Traian Neamţu e unul din foştii deţinuţi de la Periprava, condamnat la 10 ani pentru că a vrut să îl împuşte pe Gheorghiu-Dej. La 79 de ani, îşi aminteşte de torţionarul Ion Ficior ca de "un tip de ţăran îndesat, dur, care umbla ţanţoş, cu cizmele lustruite" şi care "ştia să bată bine".

REPORTAJ - Deţinut la Periprava:Îl ştiu pe Ficior. Un ţăran îndesat, ce umbla ţanţoş şi ştia să bată bine

 Medic psihiatru ajuns acum la pensie, Neamţu spune că, pe lângă Ficior şi Vişinescu, "sunt sute care şi-au bătut joc de românii care nu au dorit decât să lupte pentru neam şi ţară".

"Ion Ficior l-a bătut pe fratele meu, l-a pus în lanţuri şi l-a băgat la izolare întrucât şi-a permis să se atingă de omul lor de legătură"

Traian Neamţu are 79 de ani, a fost deţinut politic şi a petrecut şase ani în celulele închisorii Gherla, prin coloniile de muncă de la Periprava, Salcia şi Stoieneşti. Acum este preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România (AFDPR) Cluj şi îşi aminteşte de parcă ar fi fost ieri ce a pătimit în urmă cu 55 de ani, chinurile şi suferinţele îndurate, bătăile şi înfometarea.

Îl ştie bine şi pe Ion Ficior, pe care l-a întâlnit la Periprava, unde a fost deţinut în două rânduri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/reportaj-detinut-la-periprava-il-stiu-pe-ficior-un-taran-indesat-ce-umbla-tantos-si-stia-sa-bata-bine-11360228
11360228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.