Relevanţa agenţiilor de rating, pusă sub semnul întrebării după retrogradarea băncilor suedeze

Postat la 29 mai 2012 45 afişări

Relevanţa agenţiilor de rating este din nou pusă sub semnul întrebării de reacţia pieţelor, unde acţiunile băncilor suedeze au crescut, iar costurile de împrumut ale acestora au scăzut, deşi Moody's a retrogradat săptămâna trecută instituţiile de credit.

Reacţia pieţelor la retrogradarea Nordea, Svenska Handelsbanken şi DNB Bank sugerează că investitorii dau tot mai puţină atenţie agenţiilor de rating şi se bazează pe propriile analize pentru a determina dacă vor cumpăra sau vor vinde o acţiune, potrivit unei analize Bloomberg.

"Putem vedea şi singuri cât de solide sunt băncile suedeze şi nu acordăm prea multă greutate informaţiilor transmise de agenţiile de rating. Tot mai mult, piaţa pare să adopte o abordare similară", comentează un partener la fondul Norron din Stockholm.

UE încearcă să reducă influenţa agenţiilor de rating asupra pieţelor financiare, iar investitorii par tot mai dispuşi să ignore Moody's, Standard & Poor's şi Fitch.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Relevanţa,
rating,
retrogradare,
bănci
/actualitate/relevanta-agentiilor-de-rating-pusa-sub-semnul-intrebarii-dupa-retrogradarea-bancilor-suedeze-9681313
9681313
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.