Regele Mansa Musa: cel mai bogat om care a trăit vreodată pe Pământ

Postat la 05 octombrie 2013 6178 afişări

Cine ar crede că cel mai bogat om din istoria omenirii (cu mult mai bogat decât Bill Gates sau Carlos Slim) a trăit în urmă cu peste 600 ani? Mai mult decât atât, acesta a fost un om de culoare şi a domnit în Africa Neagră, fără să fi ştiut vreodată că a devenit în timpul vieţii sale cel mai avut om al planetei. Este vorba despre Mansa Musa Întâiul, conducătorul Imperiului Mali şi suveranul care a avut mai mult aur decât toţi regii europeni contemporani cu el.

Regele Mansa Musa: cel mai bogat om care a trăit vreodată pe Pământ

 Rămasă sub colbul istoriei timp de secole, Africa sub-sahariană s-a constituit într-o lume aparte, extrem de diversificată şi, în multe privinţe neaşteptat de avansată. Spre deosebire de Europa, Nordul Africii sau Asia,  Africa sub-sahariană nu a fost niciodată unită sub una sau mai multe religii monoteiste sau un uriaş imperiu stat.

Unele societăţi umane africane nu prezentau caracteristicile unui stat unitar, fiind mai degrabă coagulate în jurul unei căpetenii sau familii conducătoare, care nu exercitau totuşi o autoritate centralizată asupra propriilor supuşi. Însăşi actul de a domni peste astfel de societăţi nu comporta dezideratele şi obligaţiile unui monarh european.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/regele-mansa-musa-cel-mai-bogat-om-care-a-trait-vreodata-pe-pamant-11460210
11460210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.