Record de vizitatori pentru unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, aflat în România

Postat la 11 ianuarie 2018 490 afişări

Salina Turda, din judeţul Cluj, a înregistrat, în 2017, un record de vizitatori, de peste 600.000 de persoane, din care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Record de vizitatori pentru unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, aflat în România

Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că planurile de dezvoltare prevăd includerea ultimei mine, Iosif, în circuitul turistic, care va duce la dublarea capacităţii de vizitare a salinei.

„Am înregistrat anul trecut un record de vizitatori ai Salinei Turda, de 618.200 de persoane, dintre care 35% au fost din străinătate, cei mai mulţi din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. Numărul turiştilor străini a crescut de la 30% în 2016, la 35% anul trecut. În prezent suntem în lucru cu un studiu de fezabilitate pentru includerea ultimei mine, mina Iosif, situată la peste 110 metri adâncime, în circuitul turistic, document care să fie finalizat în acest an, şi identificarea soluţiilor de finanţare a proiectului. Sperăm să ne apucăm în acest an chiar de proiectare, după care va urma execuţia lucrărilor. Estimăm o investiţie de 10 milioane de euro, care va duce la dublarea capacităţii de vizitare a Salinei Turda”, a spus Baciu.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.