RBS Romania s-a mutat in sediul din Lakeview

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 noiembrie 2010 131 afişări

RBS Romania functioneaza, incepand de la 1 noiembrie, in noul sediu situat in cladirea de birouri Lakeview din Bucuresti, unde va ocupa trei etaje si parterul. Tot aici, de la sfarsitul lunii va functiona o sucursala ce va oferi servicii financiare tuturor clientilor persoane fizice si juridice, precum si clientilor de Royal Preferred Banking.

Sucursala din World Trade Center, inclusiv lounge-ul Royal Preferred Banking, vor ramane in continuare functionale, a informat banca.

"Cladirea Lakeview ne ofera lumina naturala pe o durata mai lunga, zone pentru depozitarea bicicletelor si spatii verzi in vecinatate", a explicat Johan Gabriels, CEO al RBS Romania, sustinand ca banca a dorit de la bun inceput sa-si schimbe sediul cu unul mai ecologic.

Lakeview, cladire dezvoltata cu o investitie de circa 50 de milioane de euro de compania AIG Lincoln si fondul de investitii Fabian, controlat indirect de omul de afaceri Dinu Patriciu, are o suprafata inchiriabila de 24.000 mp. Tot aici si-au mutat sediul si PriceWaterhouseCoopers Romania, Colgate Palmolive, Eurest Romania si AIG Lincoln.

Cladirea este prima de acest fel din Romania care a primit certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), o metodologie de evaluare care masoara impactul cladirilor asupra mediului, luand in considerare mai multe criterii - management, energie, transport, apa, materiale, folosirea terenului, poluare.

RBS Bank Romania precizeaza, in acelasi context, ca a initiat si un program ce are ca scop reducerea consumului de energie, permitand inchiderea automata a computerelor in afara orelor de program, iar din 2006 pana acum, adica de la inceputul campaniei interne de reciclare a produselor din hartie, au fost reciclate peste 52 tone de hartie, 6,5 tone de carton si 6,7 tone de ambalaje PET.

RBS are operatiuni in Romania de 15 ani (pana in 2008, cand a fost preluata de Royal Bank of Scotland, a functionat sub numele de ABN Amro Romania) si are 31 de sucursale in 15 orase.

Grupul financiar RBS a avut in prima jumatate a anului un profit de 9 milioane de lire sterline (10,3 milioane de euro), fata de o pierdere de 1.042 milioane de lire in aceeasi perioada a anului trecut. Banca a iesit practic din criza in primul trimestru din 2010, cand a anuntat profit pentru prima data din octombrie 2008, data la care a fost nationalizata de guvernul britanic.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/rbs-romania-s-a-mutat-in-sediul-din-lakeview-7663494
7663494
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.