Razboiul drogurilor din Mexic in imagini (GALERIE FOTO)

Autor: Razvan Muresan Postat la 12 aprilie 2011 89 afişări

Orase sub asediu, crime si proteste la tot pasul. Razboiul drogurilor din Mexic scoate la lumina imagini socante legate de fenomenul substantelor halucinogene din America Centrala.

De cand presedintele Felipe Calderon a inceput sa foloseasca armata pentru a stopa violentele, in urma cu patru ani, 35.000 de oameni au murit in conflictele cu bandele de traficanti. Jumatate din victime s-au inregistrat in cele trei state nordice ale tarii, Chihuahua, Tamaulipas si Sinaloa. Criminalii si-au extins influenta prin intimidarea politistilor, folosindu-se de rapiri si tortura, trafic de carne vie si chiar prin furtul de combustibili de la compania nationala de petrol a Mexicului, Pemex. Potrivit boston.com, Cea mai mare parte a stupefiantelor se indreapta catre Statele Unite ale Americii si, dupa unele estimari, castigurile se ridica la 20 de miliarde de dolari anual. Armele de foc iau, de asemenea calea Americii. Imaginile sunt cele care vorbesc de la sine.



Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Mexic,
droguri,
razboi
/actualitate/razboiul-drogurilor-din-mexic-in-imagini-galerie-foto-8150502
8150502
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.