Războiul din Ucraina: bombardamente la Harkov şi lupte grele în zona Izium

Autor: Petru Mazilu Postat la 08 aprilie 2022 36 afişări

Bombardamentele ruseşti continuă în Harkov, pe fondul luptelor grele din jurul Izium, anunţă autorităţile ucrainene.

Războiul din Ucraina: bombardamente la Harkov şi lupte grele în zona Izium

Forţele ruse au bombardat oraşul Harkov, a declarat vineri guvernatorul militar regional, în condiţiile în care luptele grele continuă în estul Ucrainei„

„În ultimele 24 de ore, forţele de ocupaţie ruseşti au tras de 48 de ori cu artilerie, mortiere, tancuri şi lansatoare multiple de rachete în Saltivka, Piatyhatky, Oleksiivka, Derhachi şi în centrul oraşului", a declarat Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare regionale din Harkov, pe Telegram.

Guvernatorul anunţă că există victime în urma atacurilor aeriene.

„Până în prezent, există 15 răniţi în Harkov şi în raion", a spus acesta, potrivit CNN.

Syniehubov a precizat că bombardamentele au avariat grav o conductă de gaz şi că echipele de urgenţă lucrează la faţa locului.

Bombardamentul asupra Harkovului are loc pe fondul luptelor grele din partea de sud a regiunii. Autorităţile ucrainene au îndemnat civilii să evacueze o serie de oraşe şi aşezări din estul Ucrainei.

„Luptele continuă în direcţia Izium. Continuăm evacuarea, în special din Barvinkove şi Lozova", a precizat guvernatorul ucrainean.

Prezenţa forţelor ruseşti în jurul Harkovului ar putea arăta că oraşul Sloviansk din estul Ucrainei va fi următoarea ţintă a ofensivei a militarilor din Rusia, susţine Institutul pentru Studiul Războiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
harkov,
izium,
lupte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.