Războiul antiterorist a mâncat 1.000 de miliarde USD

Postat la 11 august 2010 13 afişări

Cel mai costisitor conflict din istoria SUA, după cel de-al Doilea Război Mondial, este planificat să înghită 2.700 de miliarde dolari, până în 2017, astfel că secretarul Apărării vrea să facă economii de 100 de miliarde în următorii cinci ani, tăind 10% din fondurile pentru companiile care au contracte cu Pentagonul

După nouă ani de război antiterorist şi după doi ani de criză economică, până şi Departamentul Apărării din SUA (DoD) - care se bucură de un buget anual de peste 700 de miliarde USD - trebuie să strângă cureaua. Departe de programele de austeritate care au afectat cheltuielile cu forţele armate în alte state ale lumii, o economie a devenit necesară în contextul alocării a peste 1.000 de miliarde USD în "războiul global antiterorist", începând cu octombrie 2001.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
SUA,
razboi,
teroristi,
costuri
/actualitate/razboiul-antiterorist-a-mancat-1-000-de-miliarde-usd-6840088
6840088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.